Depremzedeler amacıyla Psikososyal Destek Merkezi kuruldu

Balıkesir’e gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını paydaşlarıyla birlikte eksizsiz yerine karşılayabilme gayretiyle çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, yaşadıkları saygı ve travmayı dosdoğru ayrımsız şekilde atlatabilmeleri amacıyla psikososyal bindi sağlıyor. Alanında ehlihibre ekipler aracılığıyla depremzedelere ücretsiz olarakpsikolojik sıhhi imdat desteği uygulanıyor.

Depremin evvel gününden bu bugüne kadar hem bölgede canlı yerine hayat sağlayıcı hem birlikte şehre mevrut depremzedelerin seçme ihtiyacını tamam imkanlarıyla karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Balıkesir Valiliği ve AFAD özellikle girmek üzere tamlık kurumlarla koordineli bire bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, depremzede vatandaşların yaşadıkları utanmak ve travmayısağlıklı bire bir şekilde atlatabilmeleri üzere Ev Içtimai Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Yetişek Müdürlüğü ile teşrikimesai içerisinde Psikososyal Destek Merkezi kurdu. Ruhsal travmalara alın depremzedelere ruh bilimsel ilk yardım uygulamaları yapılan Psikososyal Destek Merkezi’nde; Toplumsal Hizmet Uzmanı, Ruhiyatçı, Ruh Bilimsel Müşavir, Eş Danışmanı ve Bala Gelişimi Uzmanları aracılığıyla ferdî ruh bilimsel destek uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Balıkesir Üniversitesi Kılavuzluk ve Ruhsal Müşavirlik Temel Selen Dalı Başkanı Prof. Dr. Maksat Gürgan yoluyla, psikososyal bindi verecek memur personel ve fahri psikologlara”Psikolojik İlk Yardım Eğitimi”verildi. Öncesinde Familya Toplumsal Hizmetler İl Müdürü Hatice Bacanak, depremzede vatandaşlara celal aracılığıyla sürdürülen yardımlar üzerine hikmet verdi.

Alanında ehlihibre psikososyal destek ekipleri aracılığıyla ücretsiz adına sunulan ruh bilimsel destek hizmetlerinden idrak etmek isteyenler, 444 40 10 numaralı Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak pusat oluşturabiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi Afiyet ve Içtimai İşler Dairesi Başkanlığı ekipleri yoluyla kayıt oluşturanlara ahit yapılarak randevu veriliyor. – BALIKESİR

Share: