Depremzedelere taşımalık alabilmek amacıyla aracını satışa çıkardı

Depremzedelere taşımalık alabilmek amacıyla aracını satışa çıkardı

Umre için biriktirdiği parasını bağışlayan Mehmet Amca’nın ardından aynı ilçede tıpkı balaban fedakarlık elan

BALIKESİR – Türkiye depremin yaralarını görmek üzere ceht gösterirken, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Umre üzere biriktirdiği parasını depremzedelere bağışlayan Mehmet Amca’nın arkası sıra ayrımsız ilçeden bir iri fedakarlık haberi elan geldi. Sındırgı’üstelik ruhlu Muhammet Karagöz, 60 bin TL değerindeki aracını depremzedelere yardım üzere satışa çıkardı.

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaşamını sürdüren Muhammet Şensöz, Kahramanmaraş depreminde zarar gören depremzedelere konteynır alabilmek üzere 1992 analog arabasını satışa çıkardı. 11 ili etkileyen nazik bir yıkımın gerçekleştiği depremde Sındırgı halkı deprem bölgesinde yaraları sarabilmek amacıyla gün geçtikçe arkalama kampanyaları artarak bitmeme ediyor.

Sındırgı Belediyesi’nde müteharrik Muhammet Şensöz deprem bölgesindeki vatandaşları Sındırgıya gevşetmek amacıyla Hataya gitti. Şensöz, Deprem bölgesine gittiğinde orada kim yaşananları aktif etkin görmenin kendisini içten etkilediğini söyledi. Sındırgı’ya döndüğünde ise 1990 nüsha aracını depremzede vatandaşlar için satıp gelen dirimlik ile depremzedelere arkalama üzere bağışlamaya karar verdi.

Muhammet Şensöz’ün eşi Yasemin Şensöz aracını ailesiyle 17 yıllık birikimleriyle aldıklarını ve depremzedelere bir nebze faydalarının oluşmak istediklerini anlattı.

Aracını sattıktan sonraları mevrut gelir ile depremzedelere konteynır ocak alacağını rapor fail Şensöz, ” Ben uray personeliyim. Depremin önce gününden bu güne sarsıntı çadırında görev aldık. Henüz sonrasın de Hataya erzak çarpmak için görevlendirildim. Oraya gittiğimde kargaşa yerini görmüş kadar oldum orada gördüklerim, yaşadıklarım beni çokça etkiledi. Bu bölgeden tahliyesini sağladığımız aileler beni etraflıca etkiledi. Buraya geldiğimde dahi eşimle, oğlumla görüşüp kendi ferdî arabamızı satalım bunu depremzedelere bağışlayalım. İlçemizde başlatılan proje dahilinde Sındırgı evleri konteyner kentine bizimde katkımız olsun diye niteleyerek aracımızı satılığa çıkardık. En azından bizim başımızı sokacak tıpkısı evimiz var bizim aracımız oradakilere benzeri nebze dem olacaksa hangi mutlu bize, esbak olsun” dedi.

Depremzedeler üzere arabasını feda eden Şensöz, “Sunma azından bizim başımızı sokacak tıpkı evimiz var bizim aracımız oradakilere benzeri nebze çağ olacaksa hangi bahtiyar bize” diyerek önceki olsun dileklerini sundu.

Otomobil 60 bin TL’ye alıcı bekliyor.

Share: