Dev zincir market, 100 ürünün fiyatını fiyatını sabitleyecek

Fransız karışık devi benzeri marketten yapılan açıklamada, Fransa’da halkın özellikle enerji ve besin fiyatlarıyla yükselen enflasyonla uğraş etmesine destek olmak amacıyla azık, sağlık ve giysi ürünleri karışma kalkışmak üzere 100 ürünün fiyatlarını 30 Kasım’a kadar dondurulacağı belirtildi. Marketin fiyatları dondurma kararının değişik Fransız şirketlerinin efdal para şişkinliği dolayısıyla fiyatlarda düşürme kararı almasından bilahare gelmesi dikkati çekti.

FRANSA’DA ENFLASYON SONUÇ 40 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Rusya- Ukrayna savaşının etkisiyle fiyatları mütezayit erke ve besin, Fransa’da enflasyonu akibet 40 yılın sunma faziletli seviyelerine taşımıştı. Fransa Millî İstatistik ve Soylu Erki Araştırmalar Enstitüsü’nün (INSEE), verilerine göre, haziranda yüzdelik 5,8 olan yıllık para şişkinliği, temmuzda yüzdelik 6,1’e yükseldi.

BAŞKA BİR MARKETTE SUNU HADDINDEN FAZLA SATILAN 120 ÜRÜNDE FİYAT DONDURMUŞTU

Bir apayrı market zinciri dahi mayıs ayında bildirme haddinden fazla satın alınan 120 ürünün fiyatlarını güzeşte ay sonuna kadar dondurmuştu. Marketin bahis konusu kararı, Fransa Cumhur Reisi Emmanuel Macron’un hükümeti yükselen fiyatları yırtmak için hisse senedi dünyasına elan fazlasını yapması yönünde baskısının peşi sıra geldi.



Share: