Didim’deki silahlı saldırış sonrası meydana gelen kazanın görüntüleri ortaya bundan sonra

Ziyalı’ın Didim ilçesinde motosikletli, silahlı saldırganların üzücü açması ile başlayan olayda saldırıya uğrayan kişilerce izlem edilen motosikletteki bir yaşama, aracın çarpması sonucu hayatını kaybederken görüngü anına ilgili güvenlik kamerası kaydı ortaya çıktı.

Olay, Didim ilçesi Çamlık Mahallesi’nde 1 Şubat Çarşamba günü öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aynı marinadaki işletmede kahvaltı yapan, üç ayrı suçtan araması mevcut S.G., eşi C.G. ve S.B. karşı resmi belgede düzmecilik ve hırsızlık kaydı kâin M.C.B., hırsızlıktan kaydı kâin Ö.K. ve G.K isimli kişiler kahvaltı sonrası otoparktaki araçlarına bindikleri tam motosikletli ve kasklı iki erkek tarafından silahlı saldırıya uğradı. Geveze esnasında Ceren Güzelce isimli nefer sol bukanak bileğinden silahla yaralandı. Silahlı saldırıda kâin motosikletli kasklı iki şahsın motosiklete binerek kaçmaya başlaması konusunda Sezgin Güzelce saldırıya uğradıkları aracıyla motosikleti kovalamaya başladı.

Kovalamacada Didim Altınkum girişine geldiklerinde Sezgin Sunturlu’in uzlaştırıcı ile motosiklete hızlıca çarpması sonucu yaralamalı ve maddesel hasarlı gidiş geliş kazası meydana geldi. Motosiklette kâin 39 yaşındaki Sidal Cidal kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazayı gerçekleştiren Sezgin Iyice yanık olarak araçtan çıkarak görüngü yerinden kurtulma etti ve 34 DLL 527 plakalı araçla olay yerinden kaçtı.

Şüphelinin fenomen yerinden kaçması sonrası Muğla ve Kültürlü Güven Müdürlüğü ekipleri kaçan şüphelinin Muğla’ya vürut ihtimali konusunda teyakkuza geçti. Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Müdürlüğü ekipleri eliyle yapılan PTS-KGYS çalışması sonrası vesile Menteşe Endüstri Sitesi karşısındaki aksata merkezi uğrunda yakalandı. Çevirici içerisinde kâin V.E. (39) Ö.Y. (34) ve S.Ş. (38) isimli şahıslar yakalandı. Dil içerisinde yapılan aramada hunriz bezlerin olduğu görüldü. V.E. isimli can yapılan görüşmede, S.G. isimli şahsın düzenlenen silahlı saldırıda sol ayağından yaralandığını, elan sonra araçla bed şahıslara çarptığını belirtti. Yanık ve aranması olduğu amacıyla öz imkanları ile Muğla Menteşe ilçesinde stat karşısındaki Üntaş Rezidans’ta hayatiyet gösteren 41 yaşındaki plastik cerrahisi M.A’ya ilgili muayeneye otama amacıyla geldiklerini belirtti.

Plastik cerrahide yakalandı

M.A. isimli doktorun S.G. isimli şahsı faaliyetler ettiği, bu işler için Muğla’ya alay malay geldikleri, 24 yaşındaki V.Ö.’nün üçüncü kişiler vasıtasıyla 200 bin TL mülk gönderdiğini belirtti. Araştırma salonuna mevrut Muğla Asayiş Idarehane Müdürlüğü ekiplerince S.G. isimli şahsın sol kadem bileğinden çekirdek parçaları olduğu değerlendirilen mızrap parçaların çıkarıldığı görüldü.

Plastik cerrahi doktoruna 200 bin TL

S.G’nin tedavisi sürerken tedavi ücreti olarak 200 bin TL gönderen V.Ö.’nün taharri salonuna gelmesi üstüne yakalandı. Olayla ilişkin olarak kaknem 5 nüfus Muğla Asayiş Büro Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla şeb saatlerinde Muğla’dan Didim KOM Takım Amirliğine teyit yapılmak üzere Didim’e götürüldü.

Olay anına ilgilendiren asayiş kameraları ortaya çıktı

Silahlı saldırıda bulunan motosikletli ve kasklı iki şahsın motosiklete binerek kaçmaya başlaması üstüne Sezgin Adamakıllı saldırıya uğradıkları aracıyla motosikleti kovalamaya başlaması sonrasında yaşanan trafik kazasının güvenlik azrail görüntüleri ortaya artık. Görüntülerde Sunturlu’in kullandığı otomobilin, motosiklete ve bölgedeki farklı araçlara çarpması ve olay sonrası olay durumunda yaşananlar düzlük aldı. – AYDIN

Share: