Dikilen tekstil ürünleri ve üretilen sıvı sabunlar hareket bölgesi Malatya’ya gönderildi

Kahramanmaraş merkezli meydana mevrut hareket felaketinin ardından depremzede vatandaşlara çeşitli yardımların yapıldığı Batman Üniversitesinde, nesiç atölyelerinin bağışladıkları kumaşlarla gönüllüler yoluyla dikilen tekstil ürünleri ve üniversitede üretilen sıvı sabunlar, depremin etkilediği illerden olan Malatya’ya gönderildi.

Merkez Kampüste kâin tekstil atölyelerinde darülfünun öğrencileri, akademik ve idari personelinin beraberinde fahri vatandaşlar marifetiyle dikilen tunik, tayt, bluz ve pijama kabil nesiç ürünleri ve kimya atölyesinde üretilen nakit sabunlar, depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak için yola çıkarıldı.

Tekstil ürünlerinin dikimi ve hazır para sabun üretimlerinin gönüllü tedrisat elemanları ve öğrenciler yoluyla yapıldığını ifade fail Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, amaçlarının bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarını bire bir nebze birlikte olsa karşılamaya çalışmak olduğunu söyledi. Batman Üniversitesi yerine depremin ardından mütenevvi icraat yürüttüklerini dile getiren Rektör Demir, “Zelzele felaketinin ardından arkalama kampanyası başlattık. Toplanan yardımların malzemelerinin bulunduğu iki tırı, hareket bölgelerine gönderdik. İl koordinasyon oturmuş tarafından alınan kararlar doğrultusunda otobüs ve ambulanslarımızı facia bölgelerine duyurmak için yola çıkardık. Kontrol kurtarma çalışmalarına bindi yöneltmek için üniversitemize ait kepçe ile kepçe operatörü personelimizi Adıyaman’a; antrparantez 3 otobüs, 1 minibüs ve 1 hastalanmış aktarım aracımızı da personeliyle alay malay zelzele bölgesine görevlendirdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın hijyen ihtiyaçlarının karşılanması üzere elan ilk 880 bidon nakit sabunu zelzele bölgelerine ulaştırdık. Bugün üçüncü yardım aracımızı yola çıkardık. Bu yardım aracında, üniversitemizde üretilen 160 bidon hazır para sabun ve Batman’daki oluşum atölyelerinin güpür bağışlarıyla esasen üniversitemizde ürettiğimiz nesiç ürünleri bulunuyor. Bu ürünleri, Malatya’ya ulaşması üzere yola gönderdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın bizlere ihtiyacı var. Onlarla yardımlaşmaya devam etmek vicdani benzeri takı. Tığ birlikte elimizden geldiğince sıvı sabun üretimini, güpür bağışları devam ettikçe üstelik dokuma ürünlerinin üretimini geceli gündüzlü sürdüreceğiz” dedi. – BATMAN

Share: