“Diyapozitif ön odasını” vatandaşın ayağına götürüyor

Burdur’un Kenar kaymakamlık Belediye Reisi Emrullah Ünal, kentin etkili noktalarına taşınan slayt dirlik odasında halkla buluşarak dertlerine reçete arıyor.

Her hafta pazartesi günleri tıpkı mahalledeki kaldırıma yerleştirilen asetat plastik fanus içindeki rahatlık odasında ilçe sakinleriyle bir araya gelen Ünal, sıkıntılar ve talepleri dinliyor.

“20 mahallemizi sırayla dolaşacağız”

Nahiye Şehremini Emrullah Ünal, AA muhabirine, bakir belediyecilik anlamında saydam kat odası uygulamasını ilçenin yer balaban mahallesi Konak’tan başlattıklarını söyledi.

Vatandaşları diyapozitif odada ünite müdürleri ve komutan yardımcılarıyla ağırladıklarını tamlayan Ünal, onların dertlerine reçete olmaya çalıştıklarını, fikir ve önerilerini dikkate aldıklarını aktardı.

Ünal, vatandaşın ayağına gittiklerini ifade ederek, “Bazen vatandaşlarımız belediyeye gelemiyor, bazılarına ırak geliyor. Ara Sıra üstelik ‘Geldim, başkanı bulamadım.’ evet da ‘Başkanla beni görüştürmediler.’ kabil bazen sıkıntılar yaşanıyordu. Biz bile ön odamızı sokaklarımızda, mahallelerimizde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” dedi.

İlçede yaşayanların uygulamadan berenarı kıvançlı kaldığını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızın sorunlarına bu uygulamayla acul ve anında hal buluyoruz. Tezce o dakika ilgili vahit müdürümüze telefon ediyoruz yahut müdürlerimizi yanımıza çağırıyoruz, sorunu aktarıyoruz. Şeffaf yamaç odamızı dışarıdan vatandaşlarımız görüyor. İlgisini çekiyor. Kimi Zaman zaaf ediyorlar, sine girip, çözme düşünce soruyorlar. yüz yüze takkadak konuşma beğenmek açısından gayet iyice benzeri uygulama oldu. Bu üçüncü haftamız, 20 mahallemizi çizin çizin dolaşacağız.”

“Suyla ait sıkıntımız vardı, onu ilettik”

Alaattin Mahallesi Muhtarı İsmail Tuncer bile mail çevrede böyle aynı uygulamayı daha geçmiş görmediğini vurgulayarak, “Halkın süresince, halkı dinlemeye yönelik pir bire bir müstevi oluşturulmuş. Bizim birlikte suyla ilişik sıkıntımız vardı, onu ilettik.” ifadesini kullandı.

Talebini Ünal’a ileten darülfünun öğrencisi Rabia Delimsirek ise özge illerde görmediği diyapozitif huzur odası uygulamasını beğendiğini, başkanla ayan havada elan bayındır görüşebildiğini kaydetti.

Beşinci sınıf öğrencisi Fadime Kuzgun bile Komutan Ünal’dan, sınıfına beyinli yazboz tahtası istediğini anlattı.

Share: