Diyarbakır Anneleri’nin sesi Nevşehir’den dünyaya duyurulacak

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi mesul markajcı aileler, Nevşehir’de düzenlenecek “1. Arsıulusal Bala Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi” ile seslerini dünyaya duyurmaya hazırlanıyor.

Medya Platformu Derneği marifetiyle planlı etkinlik, İçişleri Bakanlığı ve İletişim Başkanlığının desteğiyle 7 Familya 2023 Cumartesi haset gerçekleştirilecek.

Medya Platformu Derneğinden yapılan kayıtlı açıklamaya göre, “Uluslararası Uşak Nöbeti: Diyarbakır Anneleri Kongresi” kapsamındaki oturumlarda, eskimemiş toplumsal akıntı, fert himmet, medya sosyolojisi, aidiyet ve akide, protest duruş ve eş direnişi başlıkları ele alınacak. Kongrede benzeri zamanda PKK’nın kaçırdığı ve istismara uğrattığı çocuklara dayalı analizler sunulacak.

Açıklamada görüşlerine meydan sunulan DOĞRU Fırka Nevşehir Mebus Mustafa Cingöz, 7 Ocak’ta hassas parçalanmamış vatandaşları uygarlık ve barışın kenti Nevşehir’e nida ederek, “Annelerimiz bizim amacıyla değme zaman kutsaldır fakat evlatlarından ayrılan annelerimizin bizim amacıyla yeri temas ant ayrıdır. Bu etkinliği planlarken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bulunmaz eşi Emine Erdoğan Hanımefendi ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Aristokrat desteklerini esirgemediler, kendilerine müteşekkiriz.” ifadelerini kullandı.

Kongrenin koordinatörü Prof. Dr. Fakirlik Palabıyık ise “Diyarbakır Anneleri”nin toprak halkının teröre ve terörizme alın verdiği mücadeleyi sivil alana nakil başarısı gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu aktiflik eliyle yıllardır sivil bağlamı eksik olan yıldırı ile mücadeleye ağır sıklet tıpkı yardım yapılacağını düşünüyoruz. Ölüm karşısındaki biricik varoluşsal kılgı olan anneliğin evladına fert olmayı yeğleme ettiği ve 22 Ağustos 2019 tarihinde Hacire Akaret ile başlayan döl nöbeti, HDP Diyarbakır İl Binasına tabiri caizse alelade tıpkısı çadır karşısında diz çöktürdü. Annenlerin protest duruşu ve kadın hareketi, bilimsel namına uluslararası bağlamda duyurulmalı, teröre karşı verilen sivil savaşım anlatılmalıydı.”

Palabıyık, kongrede çeşitli konuşmacıların anlatımlarda bulunacağını dahi kaydetti.

Share: