Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Bingöl’den depremzedeler amacıyla müzaheret

Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Bingöl’den Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere çeşitli yardımlar gönderildi.

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesinden 27 personel, Kaymakam ve Belediye Başbuğ Vekili Arif Karaman’ın talimatıyla AFAD İl Müdürlüğünün koordinesinde kontrol istirdat çalışmalarına destek veriyor.

Kayapınar Belediyesi, deprem yaralarını buyurmak ve vatandaşlara destek arz etmek amacıyla kent genelinde 60 noktada 5 bin personel ile 100 bin kase çorba ve 30 bin amade aşındırmak dağıttı.

Kaymakam Karaman, depremin arkası sıra yaraları bütün beraber çalmak amacıyla çalıştıklarını kaydetti.

Merkez Bağlar Belediyesince bile vatandaşlara tahsis edilen 33 konaklama merkezinde 2 günde 25 bin vatandaşa kemirmek desteği sağlandı, 1500 battaniye dağıtıldı.

Bağlar Şehremini Hüseyin Beyoğlu, depremin yaralarını kaldırmak için umum birliğiyle savaşım ettiklerini belirterek, “İlçemizde 4 çatı yıkıldı. Depremden doğrudan etkilenen vatandaşlarımız var. Belediyemiz, diğer kurumlar ve özel işletmeler düz tahsisinde bulundu. Ahenktar namına kemirmek ve kayıt desteği sağlıyoruz.” dedi.

Mardin

Mardin’in Midyat İlçe Belediyesince, depremden etkilenen bölgelerde düzenlenen çalışmalara bindi üzere hareket makinesi, malzeme ve personel irsal edildi.

Vatandaşların desteğiyle toplanan battaniye, neşelilik sobası, yavru bezi, bala ve büyük kıyafetlerinin düzlük aldığı tır, bölgeye gönderildi.

Ayrıca, yer sarsıntısı nedeniyle geceyi taziyet evleri, spor salonu ve camilerde nâkil vatandaşlara belediye yoluyla çorba ve besin dağıtıldı.

Şırnak

Şırnak’ın Silopi Kaymakamlığı tarafından Gaziantep’teki depremzedeler amacıyla müzaheret kampanyası başlatıldı.

Kaza marifetiyle toplanan elektrikli soba, battaniye, süt kuzusu bezi, giysi, gıda, yaşamsal malzemeler Toyluk ve Spor İlçe Müdürlüğüne ilgili spor salonunda toplandı.

Gönüllü sarıklı ve vatandaşlardan oluşan kestirmece 500 gönül, arkalama malzemelerini paketledi. Müzaheret kolileri, 3 tıra yüklenerek, Gaziantep’e gönderildi.

Güçlükonak ilçesinde toplanan battaniye, çul, bebek bezi ve mama üzere yardımlar da araçlarla sarsıntı bölgesine gönderildi.

Bingöl

Bingöl’ün Karlıova Kaymakamlığı, şehremaneti ve Esnaf Sanatkarlar Odasınca planlı müzaheret kampanyasında depremzedeler üzere hazfetmek, battaniye ve besin kadar yardımlar toplandı.

Kaymakamlık binasında toplanan yardımlar, tırlarla zelzele bölgesine gönderilecek.

Vatandaşlardan Yavuz Bingöl, hareket acısının hangi olduğunu haddinden fazla dolgunca bildiklerini aktararak, “İlçemiz yer sarsıntısı bölgesinde. Nerede bire bir yer sarsıntısı olsa yüreğimiz parçalanıyor. Depremde kıygın olan kardeşlerimizin yanındayız.” diye konuştu.

Share: