Diyarbakır’da vatandaşlar sahte ve düşük ayarlı altına alın bilgilendirildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) aksiyon birliğiyle düzenlenen toplantıda vatandaşlar düzme ve düşük ayarlı altına cebin bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ile Benusen Avrat Hayat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantılarda bilgilendirme özne DİKO Başkanı Mehmet Yüksel, göreve geldiklerinden bu yana düzme ve bağan ayarlı zer satışına karşı savaş ettiklerini belirtti.

Merdiven altı düşük ayarlı altınların 20-21 ayar olduğunu anlatım eden Yüksel, şunları kaydetti:

“Çevre illerle da teşrikimesai içerisine gireceğiz. Güneydoğu ve devlet genelinde merdiven altı ve bağan ayarlı zer dolandırıcılığı ile savaş edeceğiz. Akıbet dönemde Diyarbakır’dahi kalan yapmacıklı ve bağan ayarlı kızıl dolaşımına cebin jelatin sistemine geçtik. Bu jelatinli altınlar mehabet kontrolünde. Gramı ve ayarı açık olan altınlar. Nereye götürürsen götür bire bir fiyata satarsın ve bin sene da geçse bunun gramı, ayarı kesme. Çünkü darphane ürünü. Bunun dışında bağan ayarlı altınların satılmasına katiyen müsaade vermeyeceğiz. Bilcümle kuyumcularla konuştuk. Vatandaşlarımızdan ricam, lütfen darphane jelatinli değerli sistemi dışında katiyen değerli almasınlar. Diyarbakır’birlikte şu an doğrusu satılmıyor. Elinde jelatinsiz altın olan vatandaşlarımız eğer altını satmaya kalkışırsa nereden almışsa oraya götürüp, satsın.”

Share: