Diyarbakır’daki rabıta kültürü, Bağlar’da makbul projeyle canlandırıldı

Diyarbakır’da sargı kültürünün canlandırılması üzere 35 bin metrekarelik alanda bandaj evi inşa edildi, çevresine üzüm bağları kazandırıldı.

Bağlar Belediyesi, adı türkülere laf olan, ilçeye adını veren “ilgi” kültürünün canlandırılıp, yaşatılması üzere “Bandaj Evi” projesini hayata geçirdi.

Bağcılar Mahallesi’nde 35 bin metrekare alanda bağlam evi inşa fail belediye, bu yapının çevresine kazandırdığı toplumsal alanda ise nev çeşit üzüm yetiştirilecek rabıta oluşturdu.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bent evinin açılışı dolayısıyla planlı törende, ilçenin mail tarihe kadar ilgi kültürü ile bilindiğini söyledi.

Projenin tekmil füru isteyerek hayata geçirildiğini ifade fail Beyoğlu, “İnsanlarımız burada hem ilgi kültürü ile baştan tanışacak hem dahi ailecek istirahat imkanı bulacak.” dedi.

Amaçlarından birinin da vatandaşları üzüm yetiştiriciliğine isteklendirmek olduğunu dile getiren Beyoğlu, bu konuda projenin amacına ulaşacağına inandıklarını belirtti.

Beyoğlu, şunları kaydetti:

“Buranın saf güzellikleri kitaplarda saha alıyor ve türkülere bahis olmuş. Deste, Diyarbakır denilince akla mevrut güzelliklerden biri. Bunu baştan ihya etmek istedik. Bu düzlük alelhusus çocuklarımız amacıyla pir aralık geçirmeleri adına çokça iyicene tıpkısı imkan sağlayacak. Göreve geldiğimizde 120 bin metrekare olan yeşil alanı 41 ayda hayata geçirdiğimiz projelerle 420 bin metrekarenin üzerine çıkardık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde haddinden fazla güzel hizmetler gerçekleştirdik. Deste evi dahi bu kavrayış projelerden biri oldu.”

Share: