Diyarbakırlı fenomen ‘Hiko Baba’ ile fotoğraf çektirmek için sıraya giriyorlar

Diyarbakırlı olay ‘Hiko Cet’ ile ışık çektirmek üzere sıraya giriyorlar

DİYARBAKIR Diyarbakır’de “Hiko Ata” adıyla anılmış olan içtimai iletişim araçları fenomeni Vukuf Ulucan, dünyaca yüzü sıcak ayrımsız beniz oldu. Takkadak sevilmesiyle kalmıyor, Diyarbakır’ın birlikte dünyaya tanıtılmasında aracı oluyor.

Kalıp Kayapınar ilçesinde eğleşme eden 38 yaşındaki “Hiko Cet” kendisine tanınan Hikmet Ulucan, zihinsel engellidir. Hiko Ata’nın hastalığı mikrosefalidir. Mikrosefali, ana karnında bebeğin beyninin mecmu gelişememesiyle ser ve çevresindeki fiziksel tadilat normal ölçüler ile karşılaştırıldığında, standart ölçüye bakarak henüz beribenzer olan nörogelişimsel tıpkısı bozukluktur. Bu hastalığın tedavisi olmamakla alay malay dirim boyu süren bir hastalıktır.

Gittiği gelişigüzel yerde neşeyle karşılaşan Hiko Baba’nın hayranları onu bekâr bırakmıyor. Kimi kendisine tıpkısı şeyler ikram ederken birtakımı birlikte fotoğraf çekiniyor. Hiko Ağababa’nın sürekli destekçisi olan mahalle arkadaşı Değer Çekicilik ise, kendisine hem abilik hem da alışkınlık yapıyor.

30 seneden çok Hiko Cet ile ayrımsız mahallede ikamet ettiğini belirten Cazibe, Hiko Cet’nın dünyaca ünlü ayrımsız âdem evladı arkaç geldiğini söyledi.

Hiko Ata’nın hastalığından bahseden Çekicilik, “Bilgi mikrosefali hastasıdır. Tıpta esas karnında beynin gelişmemesiyle alay malay oluşan bir hastalıktır. Bu hastalık, bebeğin mebde çevresinin olması gerekenden banal olması sonucu ortaya sâdır benzeri nörolojik hastalıktır. Asıl karnında yeterli büyümeyi sağlayamayan bebeklerin veladet sonrası kontrollerde fark edilmesiyle ortaya çıkıyor” dedi.

“Vukuf’in dünyaya tanıtılmasında toplumsal medyanın aracı olması en balaban etkendi”

Hiko Ağababa’nın engelinin derk kapasitesine engel olmadığını belirten Çekim, “Hikmet’e bire bir şeyler söylediğimiz devir bizi anlıyor. Amma kendini çok anlatım edemiyor. Çokça şükür tığ de onu yalnız bırakmıyoruz. Diyarbakır halkı henüz evvel dahi onu sevip sayıyordu. Hiko Ata yalnız Diyarbakır değil, dünya genelinde müstehap benzeri simadır. Bilgelik’in dünyaya tanıtılmasında toplumsal medyanın aracı olması bildirme balaban etkendi. Namı seçme tarafa yayıldı. İsmini bilmediğim ülkelerden Hiko Ağababa’nın toplumsal iletişim araçları sayfasına plan geliyor. Alelhusus dahi buraya gelen turistlerle tarihi yerleri çok gezeriz. Hem Hikmet’i görüyorlar hem dahi geziye eşlik ediyoruz. Toplumsal medyadan elhak Diyarbakır’ı görmeleri üzere çoğu yabancıyı davet ediyorum. Almanya, Amerika, İngiltere, İsviçre elan ismini saymadığım birçok ülkeden misafirlerimiz geldi” ifadelerinde bulundu.

“Vukuf günde kısaca 500 ışık çekiyor”

Serencam adına yetkililerden Hiko Baba’ya müzaheret edilmesi talebinde mevcut Cazibe, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilgi zaman içerisinde evden çıktığı zaman eşkal Yenişehir ilçesinde takıldığı aynı kahve var, oraya gidiyor. Ego da kendisine eşlik ediyorum. Planımızı yapıp henüz imdi geziyoruz. Alelhusus gezdiğimiz esnada çoğu sevimli kendisiyle fotoğraf çektirmek istiyor. Bu sebepten ötürü bunalıma giriyor. Tıpkı bile anca herkesle foto çekmiyor. Bala ve kadınlarla çoğu antlaşma foto çekiyor. Hikmet günde tahminî 500 fotoğraf çekiyor. Vukuf Cet’nın gideri çokça olduğu için yetkililer da bindi çıkmalı bence. Sonuçta Bilgi elden bizim tanıdığımız değil. Vukuf Cet’dan yalnızca 1 gönül var. Elan de olmaz.”

Diyarbakır’da esnaflık fail Mahmut Delen ise, “Hikmeti çarkıt zamandan bu yana tanırım. Çokça sevdiğim ayrımsız herif. Bari bilcümle insanlar böyle saf ve temiz olsa. Mesabe abimiz esen olsun Bilgelik’e ehil çıkıyor. Vukuf’in birlikte dükkanıma gelmesi beni mutlu ediyor. Hele Vukuf’in çocuklara olan sevgisi benim üzere arka düzem bir ihtisas. Söz Temsili tığ bazen ışık çekelim diyoruz müsaade vermiyor ama ayrıntılar onun amacıyla vazgeçilmez” dedi.

Share: