DOĞRU Öğür Kol Başkanvekili Becerikli Ünal, Kahramanmaraş’ta konuştu Açıklaması

AK Fırka Takım Başkanvekili Maharetli Ünal, “Dünyayı muntazır nazik tıpkı gıda krizi, hububat krizi varken, Cumhurbaşkanı’mızın iradesiyle azık krizi, tahıl krizi hamdolsun çözüldü.” dedi.

Ünal, Büyükşehir Belediyesince Göksun ilçesinde yaptırılan Arslanbey Budun Konağı ve Bahçesi ile Şehir Meydanı küşat törenindeki konuşmasında, mukaddema yaşanılan zor günlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Ülkenin çizgi güvenliğini arkalamak, toprak bütünlüğünü seçmek, terörü kaynağında yok etmek amacıyla terörle mücadele edildiğini hatırlatan Ünal, “Bakıyorsunuz, içeride terörle, teröristle ilişik övgüler dizenleri görüyorsunuz. Bu kavgayı neden verdiğimizi unutmamak lazım. Bizim mücadelemiz, Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadelesi kuru bir nüfuz mücadelesi değil, bu milleti ayağa kaldırma mücadelesidir.” diyerek konuştu.

Ünal, 1960-2002 yıllarında milletin seçtiği hükümetlerin darbeler ve muhtıralar dolayısıyla ortalama 1,5 yıl görevde kalabildiğini anımsatarak şöyle konuştu:

“Hani el erki, halkın temsilcileri tarafından kendisini seçmesiydi. 2002’den bu yana cümle seçimleri kazındık. Biz kazanmadık, millet bizi teveccühü ile öz iradesinin temsilcisi olarak seçti. Şayet demokrasiden bahsediyorsanız milletin seçtiğine istinkâf etmek duymayı öğreneceksiniz. Çünkü tığ orada kavim adına bulunuyoruz.”

DÜRÜST Parti hükümetlerinin ülkenin 80 yıllık sorunları çözdüğünü ve bugün üstelik sorunları çözmeye kadir olduğunu vurgulayan Ünal, iktidarları öncesinde toplanan vergilerin yüzde 86’sının faize gittiğini fakat bugün bu rakamın 11’e düşürüldüğünü aktardı.

Zaman pandemi ile başlayan ve özellikle Rusya- Ukrayna Savaşı ile bitmeme eden, bütün dünyada yaşanan aynı bastırık olduğunu anlatan Ünal, şöyle devam etti:

“Bütün ülkeler soylu erki anlamda global daralma yaşıyorlar ve bugün Türkiye, bu krizlerde liderliğiyle sorun çözücü, yüksek çözüm kapasitesiyle sav çözen aynı devlet konumunda. Zaman Cumhurbaşkanı’mız, BM Umumi Sekreteri Guterres ile ayrımsız ülkü çözücü kaime yerine nerede? Ukrayna’üstelik. ve yine dünyayı bekleyen şişman bir besin krizi, hububat krizi varken, Cumhurbaşkanı’mızın iradesiyle gıda krizi, hububat krizi hamdolsun çözüldü. Zira SELIM Tümen’nin ve Cumhurbaşkanı’mızın büyük bire bir çözüm kapasitesi var. Hal bizim unuttuğumuz bire bir şeydi. Türkiye hamdolsun vakit kaybetmeden Türkiye’nin değil, lehçe ve küresel ölçekte bile sav dekoder bire bir aktör konumundadır. Yeter kim kendimize güvenelim, ülkemize güvenelim ve geleceğimize umutla bakalım.”

Muhalefetin yapılan tek icraattan bahtiyar olmadığını dile getiren Ünal, ulus olmanın sevinçte ve tasada benzeri olmaktan geçtiğini vurguladı.

Ünal, Türkiye’nin yaşanan global krizden birlikte güçlenerek zait ayrışacağını anlatım ederek şunları kaydetti:

“20 yıl geçmiş deselerdi kim ‘Türkiye defans sanayisinde dünyada baziçe değiştirici benzeri konuma gelecek’, ‘Türkiye, azık krizini, tahıl krizini çözecek’, ‘Türkiye bölgesinde efdal çözüm kapasitesiyle Maşrık Akdeniz’üstelik, Karabağ’dahi, Libya’birlikte, Suriye’dahi terörün belini kıracak’ insanlar bakardı. Hamdolsun geçtiğimiz 20 yılda Türkiye şişman hayalat gerçekleştirdi ve inşallah çıktı birlikte ikinci 20 yılımızda henüz nazik amal başaracağız. Çünkü tığ, bu milletle bu arada akım ediyoruz. Bu millete yaslananın evelallah sırtı yere gelmez.”

Yordamlı Ünal’a Vali Ömer Faruk Coşkun, DOĞRU Tümen Kahramanmaraş milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal ve Ahmet Özdemir ile Büyükşehir Şehremini Hayrettin Güngör, İl Güvenlik Müdürü Sağlıklı Cebeloğlu, Arslanbey’in torunu Mahmut Toğuzata ile kaymakamlık belediye başkanları ve ilgililer eşlik etti.

Töreninin ardından Ünal ve beraberindekiler, ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.



Share: