DOĞRU Parti’li Ünal, Osmaniye’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle aynı araya geldi Açıklaması

SELIM Fırka Grup Başkanvekili Idareci Ünal, Türkiye’nin, akse dekoder tıpkı mutluluk yerine geleceğin yükselen yıldızı olduğunu ve dünyadaki azık krizini önlediğini belirtti.

Ünal, Osmaniye Valiliğini ziyaretinde şeref defterini imzaladı, Ilbay Erdinç Yılmayan ile basına sınırlanmış görüştü.

Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini bile ülfet eden Ünal, cemiyet başkanı Mehmet Altun ve üyelerle tıpkısı araya geldi.

DOĞRU Öğür’li Ünal, Kahramanmaraş’ın milli mücadele dönemlerine değinerek, “Bugünkü verdiğimiz mücadelenin hangi anlama geldiğini unutmamak geçişsiz. Bunlar ‘bu millet unutur’ zannediyorlar amma bu budun ariftir. Bu kavim adamın gözüne tıpkı bakar, onun birden puanını verir. Sosyal medyada yazıp çiziyorlar evet, bunlar seçimin sosyal medyada olacağını zannediyor. Halbuki bu milletin sessiz çoğunluğu nasıp boy bos meseleyi. Sizler birlikte burada inşallah 2023’ün ne fehim geldiğini düşünülerek çalışacaksınız. Bu, siyasal bir iş olmaktan eski ve imdi bir şehir meselesi haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Programının ardından Ünal, Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Tesanüt Derneği’ni birlikte müzakere etti.

“Politikacı adı altında anti politika yapanlar var”

Ünal, Ahmet Şekip Ersoy Hars Merkezi’nde planlı “Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması”nda yaptığı konuşmada, dünyanın korkulu benzeri global konuşu daralmadan ve krizden geçtiğini belirtti.

Kovid-19, Afganistan’daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Tayvan krizine değinen Ünal, “Gelişmeler bize ayrımsız şeyi net olarak gösteriyor kim tığ, Norveç ya de Finlandiya değiliz. Biz, çokça baskı tıpkı coğrafyada işlek bire bir beka ve istiklal mücadelesi veren, bin yıldan beridir bile bu topraklarda soy salmış, varlığını, iddiasını, kavgasını sürdüren ayrımsız milletiz.” dedi.

Ünal, “Kuzu postuna bürünmüş kurtlar”ın ortada dolaştığını rapor ederek, “Siyasi adı altında anti siyaset yapanlar var. Hastalık anti yöntem diyorum? Siyaset nedir? Siyasa, milletin iradesini sandıkta alıp, devlet yönetimine yansıtan ve siyasa üstü konularda bile kenetlenen kişidir. Siyasetçi üzere vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır zira biz, bu coğrafyada 1. Acun ve Kurtuluş savaşlarında şunu çokça açık gördük, eğer tıpkısı vatanınız yoksa tek şeyiniz namevcut demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin coğrafyasındaki mücadelesinin unutulmaması gerektiğini belen eden Ünal, bundan sonra ayrımsız araya gelinmesi ve bunların hatırlanması gerektiğini dile getirdi.

AK Parti Kol Başkanvekili Ünal, Türkiye’bile 1960-2002 yıllarında 38 hükümetin değiştiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Ulus seçmiş, göndermiş Ankara’evet. Darbeyle, muhtırayla, medyayla milletin seçtiği hükümet alaşağı edilmiş. Kim çözecek sorunları? Milletin derdini, sorununu ki çözer? Milletin derdini, sorununu evladı çözer. Demokrasi doğrusu halkın temsilcileri vasıtasıyla kendisini yönetmesi değil midir? Bu ülkede, Allah aşkına TBMM’nin duvarında ‘Egemenlik kaygısızca koşulsuz milletindir’ yazıyor üstelik 2007-2008’dahi bu ülkenin başbakanının eşini GATA’evet başörtülü diye sokmadılar. Unuttuk mu bunları? Sabık tıpkısı tanesi diyor ki ‘Göreve geldiğimizde yeniden eski günlerde olduğu kabil bu yanlış uygulamaları yeniden kaldıracağız.’ Bunlara falsolu uygulama gözüyle bakıyor. Yani insanların anne adalet ve özgürlüklerine kusurlu uygulama yerine bakıyor.”

“60-70 yıllık sorunları çözen buyruk, bugünün sorunlarını dahi çözer”

Türkiye’nin geçmişteki sorunlarını çözdüklerini anlatan Ünal, “Biz zaman 2005’in, 2010’un, 2015’in sorunlarını konuşuyor muyuz? Hayır. Biz bugün, bugünün sorunlarını konuşuyoruz. 60-70 almanak sorunları çözen buyuru, bugünün sorunlarını de çözer mi? Güvenli olun çözer elhamdülillah. Yeter ki inancımızı kaybetmeyelim, oluşturulmak maksut karamsarlığa, umutsuzluğa kapılmayalım.” dedi.

Zaman, iktidara murat etmek isteyenlerin dününe bakılması gerektiğine dikkati çeken Ünal, şöyle bitmeme etti:

“Zaman, bakıyorsunuz Alman ve Fransız gazeteleri seçkin çevrim Türkiye ile ilgilendiren haberler yapıyor. Türkiye’nin defans sanayisinden ulaşıma, havacılığa varıncaya büyüklüğünde başarılarından bahsediliyor. Peki bunların, bu ülkenin başarısıyla tek mutlu olduklarını gördünüz mü? 1957’da gine çarpış girişimi var. TBMM’birlikte çarpış girişimini araştırı komisyonu müesses. Darbe girişiminin arkasında o dolaşma gene CHP var. O aktarılma İsmet İnönü, TBMM’ye, darbe tetkiki komisyonuna çağrılmış. Orada ‘Sizi ben dahi kurtaramam’ demiş. Adnan Menderes radyo konuşmasında ‘Bunların, bu ülkenin hangi muvaffakiyetine kıvançlı olduğunu gördünüz’ diyor. Bunların yapılan icraatlardan hangisini takdir ettiğini gördünüz? Tek öz değişmemiş. O dönme üstelik öyleydiler, bugün dahi böyleler.”

“Libya’da Hafter’i, Suriye’üstelik Esed’i desteklerler”

DÜRÜST Fırka’li Ünal, millet olmanın, üzüntüde ve sevinçte bir ve beraber olma anlamına geldiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Bu talih evcil otomobil yapar, yapmaya kalkışır ‘yapamazsınız’, fabrikanın temelini atarsınız ‘kuramazsınız’, fabrikayı yaparsınız ‘üretemezsiniz’, üretirsiniz ‘satamazsınız’, satarsınız ‘bu evcil değil ki’ derler. doğal gaz bulursunuz, ona birlikte sevinmezler. Terörle mücadelede başarıya ulaşırsınız, mutlu olmazlar. 30 yıldan beri Karabağ’dahi Minsk Üçlüsü’nün çözemediği kardeş Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını, Karabağ’ı Türkiye özgürleştirdi. Bunlar mutlu oldular mı? Olmadılar. Libya’da Hafter’i, Suriye’da Esed’i desteklerler. Maşrık Akdeniz’da Palikarya tezlerini savunurlar. Cenabıhak aşkına ayrımsız sefer da şu milletle beraber sevinin, şu milletle alay malay üzülün bile tığ üstelik ‘tığ bire bir ve beraberiz’ diyelim.”

Türkiye’nin, acun genelindeki Kovid-19 kaynaklı sıkıntılardan artı ayrışarak çıkacağını söyleyen Ünal, “Türkiye kriz çözücü, hal kapasitesi erdemli aynı ülke olarak geleceğin yükselen ve ışıltılı yıldızı. Hububat krizinde Türkiye adeta kilitleri açtı ve iri benzeri azık krizini önledi. Sevindiler mi? Faydalı. 59 mevki Türkiye’yi, Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışladı. ABD’üstelik Pentagon’un sakat müsteşarı ‘Recep Tayyip Erdoğan Nobel Sulh Ödülü’ne namzet gösterilmelidir’ dedi ama bunlar sevinmedi. Bunların bu ülkeyi tebcil etmek, izam etmek kabilinden tıpkısı amaçları tür mi?” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin önü akıbet mertebe açık”

Idareci Ünal, ülkenin savunma sanayisindeki gelişimine değinerek, “Bugün Türkiye hamdolsun, savunma sanayisinde yüzde 20 yerlilik oranını yüzdelik 80’lere çıkardı. Cemaziyelevvel, Fransız ve Alman basını ‘Savunma sanayisinde çıktı kendisine yeten tıpkı Türkiye var’ dedi. 2012’birlikte Amerika’dan silahlı insansız hava aracı istedik, vermediler. Hep bunları yaptık. 20 senede bunları yapanlar, Cenabıhak’ın izniyle önümüzdeki 20 senede neleri yapar?” dedi.

Türkiye’nin önünün açık olduğunu vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

“Deneyimiyle, birikimiyle, potansiyeliyle eğitimli koca kaynağıyla imdi Türkiye’nin önü akıbet mertebe çıplak. Türkiye bulunduğu yasakçı bakımından teminde, tedbir zincirinde, lojistikte, üretimde, istihdamda, ihracatta, büyümede, şu anda rekorlar üzerine rekorlar kırıyor. Sıkıntılarımız, sorunlarımız var olur amma şunu unutmayın. Bu mutluluk o kadar nazik sorunları ve sıkıntıları çözdü ki… Tığ iktidara geldiğimizde fehamet topladığı gelişigüzel 100 teklik verginin 86 lirasını faize veriyordu. Biz zaman bunu, yüzdelik 12’ye indirdik. Çap bütçesinin yüzde 44’ü faize gidiyordu. Hamdolsun bu sorunlar çözüldü. Türkiye çetin anlamda seçkin alanda yetişkin mesafeler hatim etti. İnşallah bundan sonraki süreçte önümüz daha zahir. Yeter kim kendimize, ülkemize güvenelim. Kuzu postu giymiş çakalları, kurtları ferah tanıyalım.”

Ünal, toplantının arkası sıra Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki cins bölgesinde zırh kazası sonucu martir olan Yaya Sözleşmeli Asker Atakan Çakırdoğan amacıyla ailesinin evinin önüne kurulan taziyet çadırını mülakat etti, şehidin annesi İlknur ve babası Ulvi Çakırdoğan’a başsağlığı diledi.

Ziyaretlerinde Ünal’a, YANLIŞSIZ Fırka Osmaniye milletvekilleri İsmail Kayaç ve Alperen Durmuşoğlu ile DOĞRU Fırka Osmaniye İl Başkanı Seydi Gülsoy birlikte haremlik etti.



Share: