Doğu’daki 4 ilden depremzedelere yardım seferberliği

Bingöl, Şırnak, Siirt ve Batman’dan depremzedeler amacıyla çeşitli yardımlar gönderildi.

Bingöl’ün Solhan Kaymakamlığı ile Belediyesi vasıtasıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere bindi üzere başlatılan kampanyaya hayırseverler bindi veriyor.

Kaymakam Muhammed Dokunaklı, zelzele bölgesinde kötülük görenlerin müstacel ihtiyaçlarını buyurmak amacıyla Toplumsal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile belediyenin işbirliğiyle hayırseverlerin ulaştırdığı malzemeleri zelzele bölgesine gönderdiklerini belirterek, “Yeryüzü iri temennimiz bu sıkıntıların tıpkı an evvel ortadan kalkması, ayrımsız daha yaşanmaması.” dedi.

Şırnak

Şırnak’ın Uludere ilçesine tutkun Şenoba ve Alem köylerinde dinamik oduncular eliyle sarsıntı bölgesi için 60 ton odun toplandı.

Oduncu Sadık Babat, ülkede yaşanan felaketin yaralarını fethetmek amacıyla ellerinden geleni fayrap etmek istediklerini dile getirerek, “Bu odunları yer sarsıntısı bölgesinde yakacakları olmayan gerekseme sahipleri amacıyla kestik.” diyerek konuştu.

Siirt

Siirt’te da Il koordinasyonunda amme alım ve kuruluşları, sivil topluluk örgütleri ve vatandaşlar depremzedeler üzere başlatılan kampanyaya çetin rabıt gösterdi.

Elektrikli ısıtıcı, bakir libas, battaniye, azık ve kişisel hıfzıssıhha malzemelerinin ağırlıkta olduğu yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Tesanüt Vakfı, Deneyimsizlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Terbiye Müdürlüğünün salonlarında toplandı. Evvel 10 tır bugün bile 23 tır tevessül etmek üzere 33 tır insanca arkalama malzemesi sarsıntı bölgesine gönderildi.

Pervari Kaymakamlığı koordinasyonunda ise amme çalışanları, esnaf, merkez ve köylerde toplanan 4 vasıta materyal ile Siirt Abdülhamit Han Mesleki ve Maharet Anadolu Lisesinde yapılan 112 bin 506 aldatmak yer sarsıntısı bölgelerine atıf edildi.

Kentte oturan kamu görevlisi Ergün Çamurdaş’ın 4 yaşındaki kızı Safiye Çamurdaş üstelik kumbarasında biriktirdiği 495 teklik harçlığını yer sarsıntısı bölgesindeki çocuklara duyurmak amacıyla Türk Kızılay Siirt Şubesine teslim etti.

Batman

Batman Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde yer sarsıntısı bölgesindeki vatandaşların gerekseme duyduğu malzemeler, depolarda toplanıp yer sarsıntısı bölgelerine atıf ediliyor.

Batman’daki kamu kurumları, sivil cemiyet kuruluşu ve vatandaşların desteğiyle azık maddesi, giyim, battaniye ve ısıtıcıdan oluşan 41 araçlık arkalama malzemesi toplandı.

Share: