Doktordan memleketine okul ve cami

Mersin’üstelik hususi bir hastanenin sahibi olan Jinekoloji ve Tevellüt Uzmanı Op. Dr. Necip Öztürk, memleketi Adıyaman’ın Besni ilçesine olan vefa borcunu meslek ve cami yaptırarak ödeyecek.

Besni merkezde yapılacak 12 derslikli İlkokul ile Millet Bahçesi içerisinde yapacağı 750 şahsiyet caminin protokolü Il Makamında Ilbay Mahmut Çuhadar ve hayırhah Necip Öztürk arasında imzalandı.

Vilayet Makamında gerçekleşen protokole Besni Kaymakamı Nazlı Çıpa, İl Milli Terbiye Müdürü Ramazan Lokanta, İl Müftüsü Mehmet Taştan, Besni Belediye Başkanı Eyüp Mehmet Emre, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve ayrıksı yetkililer katıldı.

Besni ilçe merkezine çağcıl tıpkısı ortaokul binası ile 750 yabanlık tıpkı cami yapacak olan Soylu Öztürk, “Doğup büyüdüğümüz memleketimize hakeza bire bir hizmeti ayırmak bizim amacıyla çekicilik verici. Memleketimize hakeza sunturlu tıpkısı hizmet vermeyi kader ettiği için Tanrı’a şükürler olsun. Bizi bu hayra motivasyon eden Valimiz Mahmut Çuhadar ilkin atılmak için ilçe kaymakamımıza, ilçe milli eğitim müdürümüze ve emeği güzeşte herkese haddinden fazla teşekkür ediyorum” dedi.

Besni Belediye Reisi Eyüp Mehmet Emre ise, Necip Öztürk’e konuşmasında teşekkürname etti.

Besni’nin şevket-ulus işbirliğinin genişlik güzelce örneklerinin verildiği bire bir kaymakamlık olduğunu tamlayan Besni Kaymakamı Baylan Demir ise, Necip Öztürk’ün bu davranışının ayrıksı hayırseverlere eş olması temennisinde bulundu.

Ilbay Mahmut Çuhadar ise konuşmasında, “Zaman Besnili hayırseverlerimiz marifetiyle ilçemizde yapılan yetişek yatırımlarına bire bir yenisini elan ekliyoruz. İçinde bulunduğumuz bu salonun adını yararlı salonu kurduk. Op. Dr. Necip Öztürk’e Besni ilçemize yapacakları ekol ve cami amacıyla teşekkürname ediyorum. Bugün hayırseverlerimizin Besni ilçemize kazandıracağı 12 derslikli İlkokul ile Besni Millet Bahçesi içerisinde yapacağı caminin protokolünü imzaladık. Cenabıhak Temiz Öztürk üzere hayırseverlerin sayısını artırsın inşallah. Herhangi Bir zaman dediğim kabil temel varlıklı kazandığı parayı makul yerlere harcayabilen insandır. Iyilikseverlik herkese şans olmayan, gâh insanlara felek olan bire bir haslettir. Hayırseverimiz vasıtasıyla Besni ilçemize yapılacak olan hem okulun hem dahi caminin ilçemize güzel ve iyi olmasını diliyorum. Orada okuyup, yetişecek çocuklarımızın ve o camide ibadet edecek insanlarımızın müfit duaları bütün onlarla gelişigüzel olacak. Bizlerde kendilerine müteşekkiriz” dedi. – ADIYAMAN

Share: