Dört kamer evvel başladığı boksta Türkiye şampiyonluğuna ulaştı

Malatya’dahi, olimpiyat ve acun şampiyonu milli yumruk oyuncusu Busenaz Sürmeneli’yi kat sayı olarak 4 kamer ilk spora başlayan 13 yaşındaki Kuzuluk Fırat, Art Minikler Boksun Yıldızları Türkiye Şampiyonası’nda değerli madalya kazandı.

Busenaz Sürmeneli’den etkilenerek boksa rabıt duyan Hale Fırat, tıpkısı müddet bilahare Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor salonuna anbean boks antrenmanlarını izledi.

Boks yapmaya karar veren Kuzuluk, milli bando antrenörü Ramazan Ağır’un nezdinde bu yılın nisan ayında antrenmanlara başladı. Haftada 9 egzersiz özne Ayla Fırat, ekol dışındaki vaktini spor salonunda geçirdi.

Kısa sürede bereket kaydeden Ağıl, 24 Haziran- 1 Orak Ayı tarihlerinde Erzurum’da planlı Ense Minikler Boksun Yıldızları Türkiye Şampiyonası’nda 60 kiloda zer madalya kazandı.

Milli bando kampına katılan Ayla, esasen Erzurum’da gerçekleştirilen Arka Minikler Avrupa Yumruk Oyunu Şampiyonasında ise çeyrek finalde elendi.

Milli sporcu Ağıl Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kudretli almak üzere çok çalıştığını söyledi.

Olimpiyat ve acun şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli’yi izleyerek spora başladığını tamlayan Hale, “Bu sene nisan ayında antrenmanlara başladım. Antrenörüm bana ‘yeteneklisin’ dedi, bunun konusunda antrenmanlarda bundan sonra çalıştım. Antrenmanlara nisan ayında başladım, günde iki alıştırma yaptığım oldu. Günlük 3 saati bulan varyemez antrenmanlar yaptık. Haftada 9 antrenman yaptım.” dedi.

Eğin Minikler Boksun Yıldızları Türkiye Şampiyonası’nda çeyrek ve nısıf finalde rakiplerini elediğini anlatan Kuzuluk Fırat, “Finalde ise 3-2’lik skorla kazandım ve Türkiye şampiyonu oldum. Şampiyonaya gelmek güzeldi, orada domuzuna duygular yaşadım. Türkiye şampiyonu olduğumdaki duyguları anlatamam.” diye konuştu.

Arkaç Fırat, Kastamonu’daki kamp yetişek merkezine çağrıldığını arkası sıra Avrupa Şampiyonasına katıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Avrupa şampiyonası çeyrek altın finalde elimden geleni yaptım amma olmadı elendim. Kürsüye çıkamamak acı amma gelecek yılki şampiyonaya bomba kabilinden hazırlanacağız. Seneye kürsüye çıkarak, dolgunca sesle İstiklal Marşı’mızı okutmak istiyorum. Mesai azmim arttı daha çok hırslandım. Hiçbir ant pes buyurmak yok. Ati sene gine Türkiye ve Avrupa Şampiyonası var. Onlara nekes hazırlanacağım. Hedefim Avrupa ve acun şampiyonu kendisine bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşı’mızı okutmak.”

“Ayla 2023’te inşallah Avrupa şampiyonu olacak”

Çalıştırıcı Ramazan Çetin ise Kuzuluk’nın çaplı ve boksa alışkın olduğunu söyledi.

Sporcusunun fiziksel yerine yaşıtlarına göre daha etkili ve çevik olduğunu anlatım eden Çetin, “Namına özel antrenmanlar uyguladık ve ilk kez katıldığı şampiyona bir numara kendisine ne büyüklüğünde çaplı olduğunu gösterdi.” dedi.

Zor, Kuzuluk’nın gelecek vadeden ayrımsız sportmen olduğunu aktararak, “Kullanılmamış benzeri sporcu olmasına karşın Avrupa şampiyonasına katıldı. Çeyrek Altın finaldeki rakibi Ukraynalı ve Avrupa dereceleri olan bire bir sporcuydu. Rakibi puanla turu geçti. Biz hem mutluluk hem dahi skala yaşadık. Şampiyon olmasını istedik amma oraya süzülmek de bizim amacıyla çalım. Ağıl 2023’te inşallah Avrupa şampiyonu olacak.” ifadelerini kullandı.

Share: