Driftçilerin gösterileri zaman kesti, o anlar dron ile görüntülendi

Bursa Yunuseli Hava Meydanı, hafta sonu modifiye tutkunlarıyla doldu taştı. Drift sporcuları, demo yapıp lastiklerini toplanan hareketli amacıyla yaktı. Kestirmece 15 bin kişinin doldurduğu alandaki gösteriler, nefesleri kesti. O anlar birlikte dron ile havadan görüntülendi.

Bursa Havalimanında trafiğe ilişkin boş alanda yapılan etkinlikte kasaba memleket ve ilçelerden mevrut modifye tutkunlarıyla doldu taştı. Patırtılı ve modifiye yarışlarının yanı sıra alanda arzulu sürücülerin yaptığı drift gösterileri izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gösteriler sırasında araçların lastikleri parçalanırken, sürücüler eskimemiş lastik değişiminden sonra gösterilerine devam etti. Dron ile açıktan da görüntülenen drift gösterisi, adrenalin tutkunlarının coşku dolu anlar yaşadığına sahne oldu. Erkeklerin birlikte kadınların dahi rabıt gösterdiği gösterilerde kadın sürücü ise nazik destek aldı.

Ellerindeki ojeleriyle gaza bastığında lastikleri yakıcı İranlı Drift Pilotu Farnoush Rezaei, “Çocukluktan beri araba tutkunuydum. 2 senedir drift yapıyorum. Yaptığım spordan üstelik anbean iri kasırga duyuyorum” dedi.

Seyircinin coşkusu kendilerini daha da etkilediğini belirten Drift Pilotu Örge Pamukçu, “Bursa’ya biraz etkinlik amacıyla gelmiştik. Ancak böyle tıpkısı eylem amacıyla ilk defa geliyoruz. Ana Yol ve sokaklarda kilolu rüfeka, hoşur adrenalin istiyorlarsa bize ulaşsınlar. Bizlerden gereken eğitimi alıp, trafiğe tutkun alanda bu heyecanı yaşasınlar. Kendilerini pistte denesinler. Burada arabalar gösterileri bakarak özel yapılmıştır” dedi.

Gösterilerin haricinde modifiye ve patırtılı sistemi geliştirilmiş vesait da, alana gelenler eliyle gönülden incelendi. Bursa Motor Sporları Deneyimsizlik Spor Kulübü Başkanı Gökhan Anne ise, “Bu etkinliğe Bursa’dan 33, İstanbul’dan 12, Eskişehir’den 4 modül katılan firma var. Antrparantez Bursa’dan 43 takım var. Bunun beraberinde 12 ilden gelip burada araçları inceleyici ve gösterileri izleme edenler var. Günün yarısında şu anda içeriye girişlerin 13 bin kişiyi bulduğu ifade ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne dahi bize burayı tahsis ettiği amacıyla teşekkür ediyoruz” diye konuştu. – BURSA



Share: