DSİ Umumi Müdürü Lütfi Akca, Kahramanmaraş’taki yatırımları inceledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Heybet Akarsu İşleri (DSİ) Umumi Müdürü Lütfi Akca, Kahramanmaraş’ta mensur çalışmaları devam eden DSİ yatırımlarını inceledi.

Genel Müdürlükten yapılan kayıtlı açıklamaya göre, Akca ve beraberindeki gök bilimi, Kahramanmaraş’taki Ceyhan kaynakları ile çalışmaları bitmeme fail Adatepe Sulaması 1. Hizip ve 2. Bölük şantiyelerini mülakat etti, icraat karşı hikmet aldı.

İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Akca, DSİ tarafından 2003-2022 yılları arasında Kahramanmaraş’ta toplam 8 bilyon 663 milyon 223 bin 364 lira yatırım yapılarak 176 tesisin hizmete alındığını ifade etti.

Söz konusu yatırımların Kahramanmaraş amacıyla yeterli olmadığını, yatırıma ve proje üretmeye devam ettiklerini vurgulayan Akca, şunları kaydetti:

“Bugün bile ekibimizle incelemelerde bulunduk.Adatepe sulaması 1. kısmın tamamlanması ile 67 bin 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanarak bölgede yapılacak kalıntı tarımla milli ekonomiye 2022 birim fiyatları ile almanak 110 milyon liralık ulama sağlaması hedeflenmektedir. Adatepe Sulaması 2. Hizip inşaatımızda üstelik çalışmaların tamamlanması ile de 59 bin 460 dekar ekincilik arazisinin sulanması ve yapılacak yapışkan tarımla 2022 ünite fiyatları ile talih ekonomisine yıllık 90 milyon teklik katkı sağlaması hedefleniyor.”

Share: