DSİ’nin Tımarlı Sulaması’ndaki çalışmaları sürüyor

Ekincilik ve Orman Bakanlığı Şevket Akarsu İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Tımarlı Sulaması’ndaki çalışmalara devam ediliyor.

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan bağlanmış açıklamada, DSİ’nin Çankırı ve Çorum’un tarım arazilerinde yetiştirilen ürünlerin elan dolgunca sulanması, verimin artırılması ve havza halkının suya ulaşımının kolaylaştırılması üzere var olan imkanları henüz dahi iyiye çekmek amacıyla dev projelere imza attığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine vadi verilen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, projenin tamamlanmasıyla birlikte Çankırı ve Çorum illerinde kâin toplamda 77 bin 50 dekar tarım arazisinde çağcıl borulu dizge ile sulama yapılacağını anlatım etti.

İş kapsamında Çankırı’birlikte 13 bin 350, Çorum’de 49 bin 400 dekar başlamak amacıyla bütün 62 bin 750 dekar alanda çalışmaların tamamlanarak sulamaya açıldığını nâkil Akca, şunları kaydetti:

“Bölgede yapılacak sulu ziraat ile 2022 yılı vahit fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 125 milyon liralık ulama sağlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanmasıyla 2022 yılı ünite fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık tahminî 150 milyon teklik yardım sağlanması hedeflenmektedir. Çağcıl sulama ile tarımda sağlanan mahsul artışları, istihsal deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde direkt ve bilvasıta artışa sebep oluyor. Bu boyut tıpkı yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, değişik yandan da hayat standardını yükseltiyor. Tımarlı Projesi ile sulamaya açılan arazilerde yetişen yapıt çeşitliliğinin ve verimin arttığını gözlemliyoruz. Tamam araziler sulamaya açıldığında, tarıma dayalı sanayinin artması ile kesim halkının sosyo-ekonomik olarak aksiyon göstermesine ulama sağlanacaktır.”

Share: