DSP Umumi Başkanı Duayen, TDP Umumi Başkanı Sarıgül ile bir araya geldi

Demokratik Sol Parti (DSP) Umumi Başkanı Önder Ermiş, Türkiye Değiş Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü müzakere etti.

TDP Genel Merkezi’nde basına sadık yapılan görüşmenin ardından, Duayen ve Sarıgül basın açıklaması yaptı.

Önder Aksakal, Mardin ve Gaziantep’te meydana gelen gidiş geliş kazalarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklamasının arkası sıra kayıtların yapılmaya başladığını hatırlatan Evliya, yıpranmamış yapılacak şehir hastanelerinin bünyesine karışma edilecek hastanelere ilgilendiren binaların, öğrenci barınma sorunun çözülmesi üzere Itimat Yurtlar Kurumuna verilmesini önerdi.

Evliya, Sarıgül ile görüşmesinde, halkın tümünün parlamentoda temsili ve milletin umursamayan koşulsuz egemenliğini hayata geçirecek bir anayasal düzenin oluşması yönündeki düşün birliği temelinde, devletin etkili geleceğine katkılar konusunda değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

“Türkiye, iki ittifaka mahkum kalmayacak büyüklüğünde demokratiktir”

TDP Umumi Başkanı Sarıgül birlikte partisinin af talebi, geçim sıkıntısı ve sığınmacılara ilgili görüşlerini paylaşarak, sığınmacılar üzerine bilcümle siyasal partilerin teşrikimesai yapması gerektiğini tabir etti.

Sarıgül, DSP ile rağbet bağlarının her antlaşma devam edeceğini belirterek, “Bu teşrikimesai ve yavaş birliğimiz önümüzdeki günlerde inşallah daha üstelik genişleyerek bitmeme edecektir. Türkiye, iki ittifaka mahkum kalmayacak büyüklüğünde şişman ve demokratiktir.” diye konuştu.

Altı muhalefet partisinin cumhur reisi adayı tayin süreci

Aksakal ve Sarıgül, açıklamalarının peşi sıra matbuat mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Sarıgül, altı ihtilaf partisinin reisicumhur adayı belirleme sürecine ilişkin soru konusunda, cumhurbaşkanlığı makamının serencam basamak mehabetli olduğunu ve Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ı yenebilecek bire bir adayın değil, makama sunma uygun adayın bulunması gerektiğini dile getirdi.

Aksakal dahi reisicumhur adayının yöntem ve izzet tecrübesinin ciddi boyutta olması ve serencam dakikada çıkarılacak adayların, topluma ne etap katkıda bulunacağının hesaplanması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bir cumhurbaşkanının, alelhusus şeş partinin organize edeceği tıpkı cumhur reisi adayının toplumdan illa dahi seçme tarihini bekleyecek düzeyde saklanma isteğini anlamakta baskı çektiğimi bildirmek isterim. Türkiye’yi yönetecek tıpkı kişinin yıpranacak benzeri yaşama olması ihtimali bizde zor yaratıyor. Pekâlâ tıpkı aday çıkma kim yıpranma ihtimali vardır? Dolayısıyla tekerlek teker söylenen görüşler değerlendirildiğinde kullanılmamış aynı defakto durumla karşılaşma riskinin çok erdemli olduğunu öngörebiliriz. Umarım Türkiye, böyle bir badireyi yeniden yaşamaz amma DSP, yöntem anlayışı gereği bu ülkeye hizmet edecek tıpkısı reisicumhur adayını halkın gündemine getirecek ve onayına sunacaktır.”



Share: