“Dünyanın en saçma binası”nın yıkımını tamamlayamayan firmaya para cezası

Taharri motoru Google’dahi “Dünyanın sunma saçma binası” olarak evvel sırada çıkan Kahramanmaraş’taki 18 eğik yapının yıkımı için başlatılan çalışmaları vaktiyle bitirmeyen firmaya cezai iş uygulanmaya başlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kent Düzlük Projesi kapsamında başlatılan yıkım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Söz konusu faaliyet amacıyla 10 Teşrinisani 2021’de ihaleye çıkıldığı ve 20 Mabeyin 2021’de firmaya teslimi yapıldığı hatırlatılan açıklamada, “29 Haziran 2022’den itibaren işin bitmemesi sebebiyle kesim müeyyideleri gereği 80 dönme müddet uzatım mevdu ve bire bir zamanda cezai işlemler uygulanarak çalışma bitmeme etmektedir. 10 Teşrinievvel 2022’ye büyüklüğünde çalışmaların tamamlanması hedeflenmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu katabolizma üzere firmanın Büyükşehir Belediyesine 6 milyon 615 bin lira ifa yapacağı aktarılan açıklamada, firmanın işi vaktiyle bitiremediği için çevrim başına sözleşme bedelinin 10 binde 3’ü büyüklüğünde ceza ödeyeceği, bunun de 1984,5 liraya denk geldiği bildirildi.



Share: