Dünyanın genişlik zorlu rally raid yarışı Transanatolia, Hatay’dan başlama aldı

Dünyanın en pek rally raid yarışlarından olan TransAnatolia, Hatay’dan başladı.

Düzenlenen etkinliğin açılış töreni ve seyirci etabı Antakya’daki EXPO alanında yapıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Reisi Lütfü Kavga ile çokça sayıda yarışçı ve davetliler katıldı. Hatay’dahi yarın tevessül alacak kip yarış bütün 16 ülke gezip, 2 bin 500 kilometre sefer gidecek. 12. kat planlı Transanatolia, araba sporları ile turizmi birleştirerek Türkiye’nin misilsiz coğrafyasını, kültürel ve katıksız güzelliklerini yekpare dünyaya gösterecek.

Otomobil sporları haddinden fazla çalkantı veren ve kitleler tarafından yüzü sıcak ayrımsız spor dalı olduğunu ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Cenk, “İstedik kim hem Hatay’ımızın hem de Rum birlikte ki kültürlerimizin, coğrafi güzelliklerimizin ve tarihi alanlarımızın tanıtılması hem de bu spora vermiş olduğumuz önemi yayımlamak” dedi.

“Amacımız şehirlerimize ulama keşfetmek”

Başbuğ Cenk konuşmasının devamında, “Transanatolia EXPO 2021 yarışlarının başladığı noktadayız. Antakya EXPO alanı içerisindeyiz. Bu adım hangi yarışçının hangi tam yarışacağını belirleyecek. Ferda birlikte buradan Eskişehir’e kadar 16 şehirde yarışçılarımız 2500 km posta gidecek. Bu tarihi, antik ve gastronomi şehrinden başlayarak, Rum’bile aşağılık çokça mehabetli meydan tutan, son zamanlarda balaban atak yapıp, şehirleşme namına güzellikler sunan Eskişehir’e kadar gidecek. Tabi oraya gidene büyüklüğünde bile 14 tane şehri geçecekler. Biz bu organizasyonu buraya alırken, Hatay’ın biliyorsunuz gastronomi, EXPO şehri. Çağ ve kültürel üstüne haddinden fazla zengin benzeri şehir. Akıbet yıllarda 12 lime takımımız Süper Lig’de. Arz fazla Süper Lig’birlikte takımı olan şehiriz ve kulübüz. Temas ahit birlikte sunma fazla branşa topluluk kulübüz. Hem motosiklet sporlarını hem dahi ticareti birleştirerek hep bu şehirlerimize yardım bulmak istedik” şeklinde konuştu. – HATAY

Share: