Dünyanın muvaffakiyetsiz tart problemine hal için uğraşan Balyemez’e PAGEV’den ödül

Karabük’te AR-GE çalışmaları dahilinde kurduğu makine ile kafasız dönüşümü sıfır plastiklerden dizel, günahsızlık tineri, karbon siyahı, prolitik yağ ve parafin üreterek mekân kirliliğinin önüne geçen Ahmet Balyemez’e Türk Plastik Sanayicileri Araştırı Ihya ve Yetişek Vakfı (PAGEV) vasıtasıyla teşekkür ödülü verildi.

İlkokul mezunu Ahmet Balyemez, ağız ağıza kişi ürettiği evcil ve milli makineyle plastik atıkları devlet ekonomisine kavrayışsız kazandırıyor. Kurduğu sistem ile lüzumlu huy ile ister denizlerdeki bütün atılmış plastikleri piroliz yöntemi ile enerjiye ve ekonomiye dönüştüren Balyemez’e PAGEV marifetiyle çevreye olan duyarlılığından periferi hediye verildi. PAGEV Umumi Heyet Başkanı Çetin Eroğlu, Balyemez’e teşekkür ederek çalışmalarında gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Ödül için Eroğlu’na teşekkürname fail Balyemez ise, “PAGEV ailesini, bu kızıl amaca bakım etmeye çalışanları desteklediğiniz amacıyla takdir ediyor, bu sorunu gündemde tutup dikkat çektiğiniz amacıyla bile teşekkürname ediyorum. Bana layık gördüğünüz ödülü alırken epey yıl, düzentileme ve azmin boşa gitmediğini gösterdiniz. Bu ihsan Karabük Üniversitesi TEKNOKENT ailesi ile birlikte aldığım bildirme domuzuna ve anlamlı manevi destek oldu. Sağlığım ve gücümün yettiği büyüklüğünde bana projemi yetiştirmek ve hayata etmek üzere değme soy inatçılık ve engele karşı mücadele etmek için tıpkı atılganlık verdiniz. Bitmeyen minnet ve saygılarımla” ifadelerini kullandı. – KARABÜK

Share: