Dursunbey’de Başpehlivan İsmail Koç

– Dursunbey’da Başpehlivan İsmail Antrenör

Dursunbey Er Meydanı’nda ilginç doğru

BALIKESİR – Bu sene 81’incisi planlı ve Kırkpınar’ı aratmayan Dursunbey Besili Güreşleri’nde başpehlivan İsmail Belletici oldu. Güreşlerin ağalığını üstelik 250 bin TL ile İsmail Belletici isimli iş adamı aldı.

Dursunbey’da bu yıl 6 gün süren panayırın akıbet günü geleneksel kendisine yapılan semiz güreşler Kırkpınar’ı aratmadı. Bu sene Kırkpınar’da Başpehlivanlığa vasıl Cengizhan Şimşek, İsmail Nazik, Mehmet Yeşil Yeşil gibi adlı pehlivanların katıldığı güreşler kasırga mahmul mücadelelere manzara oldu. Ilkokul bin kişinin üstünde seyircinin izlediği güreşlerde 24 Kırkpınar başpehlivanı gestalt gösterdi. ihtiram duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan güreşler yapılan dualarının arkası sıra tozkoparan elemeleri ile başlandı.

Kırkpınar’ın adlı cazgırlarının nağmeleri ile güreşlerde çalkantı komple anlar yaşanırken, güreşleri izlemeye gelen konuklar yegâne yegâne cazgırlar tarafından sesli duyuru edildi. Güreşleri Dursunbey Kaymakamı Rahmi Bulut, Büyükşehir Şehremaneti Başkan vekili Yasin Sagay, Sındırgı Belediye Reisi Ekrem Kısık, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ve haddinden fazla sayıda çağrılı tören düzeni tribününden izlem etti. Başpehlivanlık güreşlerinde İsmail Belletici ile Mustafa Doğan Özkaya yüz yüze geldi. Oldukça fırtınalı sabık güreşin böylelikle rakibini puanlamada tuş fail İsmail Belletici 81. Dursunbey Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Final müsabakasının ardından protokol andaç fotoğrafı çekilirken, güreşlerin ağasının isminin üstelik İsmail Koç olması enteresan benzeri doğru kendisine değerlendirildi.

İsmail Antrenör isimli iş kadını 250 bin TL ile 2023 yılında yapılacak olan 82. Dursunbey Semirtilmiş Güreşlerinin ağalığını aldı.

Share: