DÜRÜST Fırka Ekip Başkanvekili Çevrimli Ünal, Kahramanmaraş’ta konuştu Açıklaması

DOĞRU Tümen Kadro Başkanvekili Ateş Parçası Ünal, “Bugün The Independent’den The Guardian’a, New York Times’a, Wall Strett Journal’a kadar Recep Tayyip Erdoğan ile ilgilendiren şişman liderliği, global çözüm kapasitesi ile ait övgüler yazılıyor amma bunlar sevinmiyor.” dedi.

Ünal, Elbistan ilçesini ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle benzeri araya geldi.

Daha sonra ilçede inşaatı bitmeme fail KYK ensiz inşaatında incelemelerde mevcut Ünal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi, partisinin kaymakamlık teşkilatıyla ayrımsız araya geldi.

Ünal burada yaptığı konuşmada, muhalefetin 1980 ve 1990’ların reklamını yaparak o dönemi görmeyen gençleri kandırmaya çalıştığını söyledi.

AK Öğür iktidarları dönemi öncesinde ülkenin ağır teessürat yaşadığını, 11 yılda 10 hükümet değiştiğini anlatan Ünal, şöyle konuştu:

“1970’i ego hatırlıyorum, hep bu arada hatırlayalım tuluk kuyruklarını, motorin kuyruklarını tüpleri zincirlerle birbirine bağlar oraya bırakır öyle giderdik. Köyden traktörle gelirdik şehrin uğrunda sıraya girerdik. Olur 1980’lere geldik ne değişti? Tıpkısı husus değişti mi? Az Buçuk Turgut Özal ile umutlandık, az buçuk canlandık, heyecanlandık amma 1990’lar geldiğinde hangi oldu? 1990’ları birlikte hatırlayalım. 28 Şubat’ları hatırlayalım. 1991 ile 2002 arasında 11 yılda bu ülkede 10 hükümet değişti. Bu hükümetleri sebep deviriyorlardı? Bu hükümetleri ki deviriyordu? Devletin topladığı rastgele 100 liranın 86 lirası faize gidiyordu o repo kimin cebine gidiyordu? Ulus iktidar olmayınca kim erk oluyordu? Demin 20 seneden beri millet erk ulus. O yüzden bunlar bu kadar rahatsızlar. Evet 1950-60-70-80-90’larda bizim psikolojimiz nasıldı? ‘Böyle mevrut hakeza gider’ diyorduk, tıpkısı şeylerin değişeceğine inanmıyorduk. Bilahare 14 Ağustos 2001 günü Recep Tayyip Erdoğan çıktı ‘Artık Türkiye’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. O günden sonra Türkiye’da hiçbir husus eskisi gibi olmadı.”

DÜRÜST Tümen iktidarları döneminde eski tüm sıkıntıların çözüme kavuşturulduğunu zaman günün sorunlarıyla savaşım edildiğini aktaran Ünal, parçalanmamış dünyanın aynı global kazançlı daralmadan geçtiğini hatırlattı.

Ünal, ulus olmanın, tasada ve sevinçte çabucak olmak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bunlar bu milletin ne sevincini paylaştılar? Hangi üzüntüsünü paylaştılar? Adnan Menderes’in 1957’de yaptığı danışma ile bugünün tek farkı bulunmayan. Menderes 1957’de ‘bunlar bu ülkenin hangi muvaffakiyetinden memnuniyet duldular?’ diyor. ‘Hangi hayırlı icraata sevindiler’ diyor. O zaman sevinmiyorlardı zaman bile sevinmiyorlar. Yerli ve milli araba yapıyorsunuz sevinmiyorlar, doğalgaz buluyorsunuz sevinmiyorlar, Gökçe Vatan’birlikte Türkiye’nin haklarını koruyorsunuz sevinmiyorlar, Türkiye dünyanın krizini çözüyor sevinmiyorlar, terörle mücadelede sükse kazanıyorsunuz sevinmiyorlar. Zaman The Independent’den The Guardian’a, New York Times’a, Wall Strett Journal’a kadar Recep Tayyip Erdoğan ile ait büyük liderliği, toptan hal kapasitesi ile ilişkin övgüler yazılıyor ama bunlar sevinmiyor. O yüzden bunların yalanlarına, bunların kara propagandasına, bunların hele 1980’i 1990’ı yaşamamış gençlerimize söyledikleri yalanlara izin etmeyelim.”

Ünal, Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıldan beri bu ülkeyi ayağa kaplamak amacıyla gecesini gündüzüne kattığını rapor ederek, vatandaşlardan zıt propagandalara kulak vermemelerini ve desteklerini sürdürmesini istedi.

Daha sonradan ilçedeki eğitimcilerle tıpkı araya gelerek ihtiyaç ve sıkıntıları dinleyen Ünal, ardından kırsal Çiçek Mahallesi’hangi geçerek burada vatandaşlarla tıpkısı araya geldi.



Share: