Düzce, Bolu ve Kocaeli’de öğretmen ve öğrenciler depremzedeler üzere atlatmak üretiyor

Düzce, Bolu ve Kocaeli’üstelik çığır liselerinde, hoca ve öğrencilerin fırın atölyelerinde ürettiği binlerce savmak depremzedelere ulaştırılıyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarını temizlemek üzere yurdun dört bir beraberinde başlatılan arkalama kampanyaları sürüyor.

Zübeyde Karı Mesleki ve Maharet Rum Lisesi bünyesinde kurulan “fırın atölyesi”nde mülaki gönüllülerin çıkardığı günce 15 bin roll savmak, Vilayet koordinasyonunda Düzce’nin eşleştirildiği Gaziantep iline gönderiliyor.

İl Milli Terbiye Müdürü Tamer Kırbaç, AA muhabirine, Düzce’nin depremi çok mebzul bilici kent olduğunu ve kenetlenerek zelzele bölgesine arkalama ettiklerini söyledi.

Kırbaç, şu anda mevcut tor bap ve unu kullanarak çalışmayı sürdürdüklerini aktararak, “Lüzumlu ihtiyaçları hem valiliğimiz hem de vatandaşlarımızın bağışlarıyla sağlamlaştırma ediyoruz. İhtiyaç olduğu sürece üretmeye bitmeme edeceğiz.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla paketlenmiş unlu mamullerin de yapıldığına değinen Kırbaç,”Burada domuzuna işbirliği ve seferberlik var. Öğrenci, hoca ve velililerimiz dönüşümlü çalışma yapıyor. Günce üretim on paralık durmuyor. Alelhusus öğrencilerimizin bu sürecin içerisinde olması haddinden fazla önemli. Bilcümle alay malay bu süreci atlatacağız.” diye konuştu.

Gönüllü velilerden Melek Akhançer, depremzedeler amacıyla ekmek üretileceğini duyunca gönüllü kendisine çalışmalara katıldığını anlattı.

Mektepli Nazlı Akhançer üstelik annesi ile üretime katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Öğrenci Sudenur Çarıkçı, sarsıntı bölgelerine gönderilen gönüllü olarak üretime katkıda bulunmaktan büyük saygınlık duyduğunu anlatım etti.

Bolu’dan günde 30 bin roll atlatmak yola çıkıyor

Bolu İzzet Baysal Abant Turizm Iz Lisesi Aplikasyon Oteli’nde gönüllü öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde her dönem 30 bin nüsha savmak pişiriyor.

Kolilere yerleştirilen ekmekler, deprem bölgesine revan araçlara yükleniyor.

Lise öğrencisi Sena Bektaş, depresyon altında kalanlar üzere çokça üzüldüğünü, onun için yardıma geldiğini anlattı.

Üretime katılan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Emre Kaya, depremzedelere önceki olsun dileğini iletti.

Kocaeli’üstelik ortaöğretim öğrencileri aldatmak üretiyor

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Akçakoca Mesleksel ve Maharet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından üretilen ekmekler deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılıyor.

Okul müdürü Ufuk Aydeyer, sarsıntı bölgesinde azık ve beslenme ihtiyacının karşılanmasına yönelik İl Milli Terbiye Müdürlüğü koordinesinde istihsal atölyelerinde savuşturmak yaptıklarını kaydetti.

Tam kapasiteyle çalıştıklarında günde 15 bin savuşturmak üretebildiklerine değinen Aydeyer, okullar dinlence olmasına karşın öğrencilerin, öğretmenlerin, üste çıkışlı öğrencilerin hizmet verdiğini vurguladı.

“Buraya geldiğim için yer çok babam bahtiyar”

11. sınıf öğrencisi Hanife Bayram Ayı Merttürk, depremden etkilenen insanlara ellerinden geldiğince arkalama etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Okulda savuşturmak ürettiklerini ve paketleme yaptıklarını anlatan Merttürk, “Onların acısını biz de yaşıyoruz. Buraya geldiğim için arz çokça babam mutlu. ‘Biz da bunları yaşamıştık demin, senin yardım faktör beni da çok bahtiyar ediyor’ diyor.” ifadesini kullandı.

Share: