Düzce’de oluşum işçileri fahri mesai yaparak depremzedelere battaniye dikiyor

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ili etkileyen 2 nazik depremin peşi sıra Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bire bir nesiç firmasında müteharrik işçiler gönüllü mücahede yaparak 6 bin 500 battaniye dikti.

23 Son Teşrin 2022’de tarz üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki 5,9 büyüklüğündeki depremi cıvıl cıvıl kaza halkı, muhtelif kampanya ve çalışmalarla hareket bölgesindeki vatandaşlara el uzatmaya bitmeme ediyor.

İlçede kâin ve pijama üretimi yapan fabrikanın yetkilileri bölgede battaniye ihtiyacı olduğu üzere ellerindeki malzemelerden istihsal yaparak bölgeye göndermeye değişmeyen verdi.

Bu duruma fahri olan işçilerin dönüşümlü mesai yaparak önce etapta diktikleri 6 bin 500 battaniye, yer sarsıntısı bölgesine gönderildi. Fabrikanın önümüzdeki günlerde battaniye dikimine devam edeceği öğrenildi.

Fabrikanın imalat müdürü Muammer Kahveci, yaptığı açıklamada, şişman tıpkısı afetin yaşandığını ve henüz kısa müddet evvel Gölyaka’de da bu afeti yaşadıkları ve bu acıyı bildiklerini söyledi.

80 kişilik ekiple depremin çarçabuk peşi sıra pijama dikimi için ellerinde mevcut polar kumaşları battaniye yerine değerlendirdiklerinin altını çizen Kahveci, “Ekibimizin bütünü gönüllü mesaiye üstüne düşmek istedi. 6 bin 500 modül battaniyeyi sarsıntı bölgesine yetiştirmeye çalışıyoruz. Normalde biz pijama takımı dikiyoruz amma tığ özlük işimizi bıraktık. Rüfeka çalışma ücreti almadan ağız ağıza fahri yerine bu işi yapıyor.” dedi.

Bant şefi Iştiyak Demircan ise illerdeki depremzede vatandaşlar amacıyla çalıştıklarını anlatarak, “Fahri olarak buradayız. Patronumuz salim olsun hakeza aynı öz istedi bizler bile fahri destek olduk.” diye konuştu.

Muhasebe sorumlusu Tuğba Tepe üstelik gönüllü kendisine mesaiye kaldıklarını ve battaniye yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Patronumuz ve etkin özge arkadaşlarımız sayesinde oradaki yaralılara naçizane elimizden geleni yaptık. Ölenlere yağmur diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yapılan çalışmayı inceleyici Gölyaka Şehremini Yakup Demircan, şunları kaydetti:

“6 bin 500 şerha battaniye ve İstanbul’daki firmasından üstelik 5 bine andıran pijamayla beraber yer sarsıntısı bölgelerine büyük destek oluyorlar. Halil Beye ve çalışanlarına, müdürüne ve görevlilerin hepsine teşekkürname ediyorum. Tıpkı zamanda çalışanlara teşekkür ediyorum üç gündür mesailerinden hiçbir ayırt istemeden geceleri mesaiye ara vermek kanalıyla ve sabahları da kendileri evden imkanları doğrultusunda getirmiş oldukları ayni yardımlarla beraber yer sarsıntısı bölgesine katkıda bulunuyorlar. O yüzden ayrıyeten yeniden kendilerine teşekkür ediyorum.”

Share: