Edirne Bağımlılıkla Savaşım Koordinasyon Oturmuş Vali Kırbıyık başkanlığında toplandı

Edirne Bağımlılıkla Savaşım Eş Güdüm Yerleşmiş Toplantısı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, toplantıda İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, kurulun çalışma esasları ve İl Afiyet Müdürlüğü tarafından hesaplı faaliyetlerle ilişik genel bilgilendirmelerde bulundu.

Edirne Güvenlik Müdürlüğü ve Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) temsilcileri de hesaplı cerrahi müdahale ve çalışmalarla ait bilgiler verdi.

Açıklamada görüşlerine meydan verilen Vali Kırbıyık, bağımlılıkla mücadelede her tür inhibütör tedbirin alınması ve uygulanmasının kocaman olduğunu belirtti.

Uyuşturucuyla mücadelede arzın ve talebin önüne geçilecek tedbirlerin alınması ile rehabilitasyon ve tedavi süreçlerinin etkinliğinin artırılması gerektiğine aksan fail Kırbıyık, şunları kaydetti:

“Hele otama ve iyileştirme sürecinin tamamlanmasının peşi sıra vatandaşlarımızın çeşitli meslek edindirme kurslarıyla desteklenerek istihdam edilmesi ve sosyal hayata entegrasyonunun sağlanmasını noktasında dahi çalışmalarımızı kusurlu bırakmamalıyız. Bu konuda umumi olarak yapacağımız kül iş ve faaliyetlerin, birbirini tamamlayan ve destekleyici olacak şekilde kurgulanması gerekiyor.”

Toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ilgili gurur müdürleri ve yetkilileri katıldı.

Share: