“Edirne İl İdare Şube Başkanları Toplantısı” Ilbay Kırbıyık başkanlığında yapıldı

Edirne İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya bakarak, Savran Konak Hars Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, yıl süresince gerçekleştirilen ve 2023 yılında yapılması planlanan icraat değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Kırbıyık, eksiksiz kurumların görev ve sorumluluklarını adına getirerek sahada hareketli ve denetleyici bire bir biçimde çalışması gerektiğini belirtti.

Amme görevini namına getirirken genişlik büyük tehlikenin, konuların rutinleşmesi olduğunu nâkil Kırbıyık, “Bazen herkesin bildiği ama gerçekte olmaması gereken bir konunun normalleşmesi bizim üzere yer nazik tehlikedir. Buna banko izin etmememiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kırbıyık, kurumlar arası koordinasyonun genişlik gür şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşların talepleriyle ilgilendiren hassas olunması gerektiğine özen çeken Kırbıyık, vatandaşların işlerini kolaylaştırmak üzere gereken çalışmaların yapılması hususuna değindi.

Vali Kırbıyık, çalışma saatlerine riayet edilmesi ve kamu araçlarının kullanımı üzerine inceden inceye davranılması gerektiğini ifade etti.

Amme araçlarının makul şekilde, gelişigüzel suiistimal ve kötüye kullanıma cevaz verilmeden kullanılması gerektiğini vurgulayan Kırbıyık, şunları kaydetti:

“Kamu kaynaklarının hiçbir suretle yolsuzluk, kötüye kullanımı, müsriflik edilmesi iyi göreceğimiz olaylar değildir. Tığ derken devletin ve ukubet hukukundan bahsediyorum. Nedeniyle kurum yöneticilerimizin ve müdürlerimizin dahi bu konuda azami ilgi göstermesini istiyoruz. Biliyorsunuz taharri, güvene bariyer olacak bire bir konu değil. Cesaret içerisinde her ant çalışacağız ama temas devir kontrollerimize bitmeme edeceğiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız bu yılın, bizim üzere devletimiz için ailelerimiz üzere evire çevire, zinde ve huzurlu bir yıl olmasını diliyorum.”

Toplantı, ruzname maddelerinin görüşülmesi ve değerlendirmelerin arkası sıra sona erdi.

Share: