Edirne Valisi Kırbıyık, nitelikli turizme önem verilmesi gerektiğini belirtti

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Edirne’de kalifiye turizme ehemmiyet verilmesi gerektiğini söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meriç Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda, Edirne Turizm Master Planı, Edirne Tanıtım ve Ihya Stratejisi ve Defa Haritası sunumları gerçekleştirildi.

Kırbıyık, burada yaptığı konuşmada, önemli planlamaya dair akla yatkın tespitler yapılması gerektiğini söyledi.

Edirne’nin 81 vilayetin içerisinde sıradan tıpkı konumda olmadığını tamlayan Kırbıyık, “Söz Gelişi şehrin Kaleiçi dediğimiz bölgesi bir celi hava müzesi niteliğindedir. İl genelinde topluluk olduğumuz 1300’ün üstünde tescilli firez varlığı var. Sadece site merkezimizde 400’ün üzerinde sivil mimarlık örneği yayın var. Bağımlı çalışmaları iki ana başlık altında dercetmek lazım, Edirne merkezi destinasyonu ayrımlı bir destinasyon, Saros değişik bire bir destinasyondur. Öncelikleri farklıdır, yaklaşımlar farklıdır, hedef kitleler farklıdır.” ifadelerini kullandı.

Kırbıyık, şunları kaydetti:

“Örneğin Beyazıt Külliyesi’ni farklı tıpkı vilayete taşısak, umum Türkiye o eseri o vilayetle tanır. Amma burada Selimiye var, Üç Şerefeli var, Sakat Cami var Uzunköprü var, çarşılar var pazarlar var. Muhteşem bir eser ama Türkiye genelinde aynı soruşturma yapsak bilinirlik noktasında maslahat yaşarız. Bizim esas sorunumuz bu bolluğun ayrımsız amaca bakım etmesi ile ilişki sorun yaşıyoruz.

Nitelikli turizme ehemmiyet vermemiz geçişsiz. Saros’a elan nitelikli seyyah gelsin, elan bahtiyar gönderelim onları, onlar bile bize henüz fazla yardım sunsun. Bizim yapacak çok işimizin olduğunun farkındayız. Şehrin potansiyelini kullanma noktasında atmamız gereken çokça hamle var. Bunların stratejik planlamasını yaparak akıllıca projelerle, sürdürülebilirliği olan projelerle haddinden fazla muvaffakiyetli amal ortaya koyarız diye niteleyerek değerlendiriyoruz.”

Toplantıya, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Ilbay Yardımcısı Büyük Uysal, İl Ekin ve Turizm Müdürü Eksiksizlik Soytürk, TGA Turizm Ameliyat ve Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Ankara Hacı Söz Iye Üniversitesi Öğretim Yardımcısı Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Kapadokya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Halil Burak Sakal, Kentsel Izleme Uzmanı Faruk Göksu, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Turizm işletmecileri, STK temsilcileri katıldı.

Share: