Edirne’de Esnaf, Köfte ve Ciğere Bindirim İstedi; Edirne Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı, ‘Üst Limit’ Uygulaması Önerdi

ERGİN YILDIZ

Edirne’de esnaf, prospektüs fiyatı 75 lira olan, fakat bazı yerlerde 90 liraya satılan köfte ve ciğerin porsiyon fiyatının 120 liraya yükseltilmesini temenni etti. Edirne Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Sezai Irmak, işletmeler arasındaki farklara dikkat çekerek, “Bizim arka limit belirlememiz gerekiyor. Elan bağan profilli mekanlar bu fiyatın altında uygulama yapabilirler” dedi.

Edirne’da köfte ve ciğerin porsiyon fiyatı, halihazırda yürürlükte olan tarifeye bakarak 75 teklik. Fakat gâh aksiyon yerlerinde köfte ve döş porsiyonu 90 liradan satılıyor. Ancak esnaf, kalan maliyetler nedeniyle bu rakamlardan kıvançlı değil. Esnaf, Edirne Ticaret ve Endüstri Odası’na başvurarak köfte ve ciğerin porsiyon fiyatının 120 liraya yükseltilmesini istedi.

BİZİM DIP LİMİT BELİRLEMEMİZ GEREKİYOR”

Edirne Tecim ve Uran Odası Başkanı Sezai Irmak, zaman yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ciğerci ve köfteci arkadaşlarla görüştüm, dilekçelerini aldım. Dilekçelerini ilişik komitelere atıf ettim. Ancak bizim odamızın biricik başına verebileceği bire bir karar değil. Esnaf odası başkanımızla, şehremaneti başkanımızla, sayın valimizle dahi meşveret ederek doğru aynı tanıtmalık çıkması için elimden mevrut gayreti göstereceğim.

Ancak bu döş tarifeleriyle ait benim farklı düşüncelerim var. Bilcümle ciğercilerin ciğerleri tıpkısı değil. Mekan, banak, mobilya, müşteriyi oturttuğu iskemle, masa, kullandığı çatal, bıçak takımı… Bunlar arasında ayrımlı tarifeler olması gerektiğini düşünüyorum. Bu itibarla bizim ense limit belirlememiz gerekiyor. Daha bağan profilli mekanlar bu fiyatın altında uygulama yapabilirler. Sine, köfte temel gıda maddesi değil. Savuşturmak değil. Ciğerde tıpkısı dahi yağ konusu var. Bire Bir tanesi 20 porsiyonda yağ değiştiriyor; biri akşama büyüklüğünde düşman değiştirmiyor, ciğerler simsiyah oluyor. Bunlar arasındaki farkı de gözetmemiz geçişsiz.”

Share: