Edirne’de şimşekler gökyüzünü aydınlattı

Edirne’de şimşekler gökyüzünü aydınlattı

EDİRNE – Bulgaristan’bile ve Kapıkule Tahril Kapısı’nda elem yağışın etkisini kaybetmesinin arkası sıra tün boyunca hareketli olan dev şimşekler, Edirne semalarında görsel şölen oluşturdu.

Bulgaristan’bile ve Edirne sınırlarında etken olan bora yağmur sonrası şehir merkezinde gece boyunca dev şimşekler aktif oldu. Edirne sınırında mevcut Yunanistan ve Bulgaristan’üstelik birlikte adeta akşam gündüze dönüştü.

Gece saatlerinde peş peşe çalışkan olan şimşeklerin Selimiye Camisi ile bütünleşmesi görenleri kendine hayran bıraktı. Birçok Edirneli vatandaş dev şimşeklerden oluşan cesim görüntüleri içtimai medya hesaplarından paylaştı. Etrafı aydınlatan şimşekler değişik bölgelerde etken olup, şeb geç saatlere büyüklüğünde sürdü.

Meteorolojiden yapılan tahminlerine göre, Trakya Bölgesi’nde cuma namazı gününe kadar sürecek yağışların dernekevi ve şiddetli olacağı öngörülüyor. Sabahleyin saatlerinde Yunanistan’birlikte başlayan yağışların akşam ezanı saatlerinde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde çalışkan olacağı bildirildi.



Share: