Edirne’deki tarihi konaklar restore edilecek

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, kentteki tarihi konakların restore edileceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya bakarak, Ilbay Kırbıyık, tarihi konakların yer cesim örneklerinin bulunduğu Kaleiçi semtinde incelemede bulundu.

Açıklamada görüşlerine kayran sunulan Kırbıyık, Edirne’nin haddinden fazla nadir tarihi ve kültürel eserlere cemaat olduğunu belirtti.

Sivil mimari örneklerinden olan tarihi konakların restore edilerek yaşatılması gerektiğini aktaran Kırbıyık şunları kaydetti:

“Taşıdığı özellikler itibarıyla geçmişimizin dokusunu günümüze taşıyan konaklarımızı gezdik. Biliyorsunuz hemen Kaleiçi semtimizde 430 tescilli eğlek bulunmakta. Tarihi konaklar bulunduğu şehrin kültürü, tarihi ve site hafızası için son rütbe yetişkin. her bir tarihi çatı o şehrin kültürünün yaşatılmasına balaban ulama sunuyor. Bizler bile bu noktadan hareketle konaklarımızın restore edilip işlevlendirilerek yaşatılması konusunda gereken bilcümle çalışmaları düzenlemek istiyoruz.”

Kırbıyık, Çilingirler Caddesi’nde Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin yapılacağını belirtti.

Kırbıyık’ın tetkik gezisine TBMM Eş Ayvaz Vesile Eşitliği Komisyonu (KEFEKI) Başkanı ve AK Fırka Edirne Saylav Fatma Aksal, Edirne Belediye Reisi Recep Gürkan ve ilgili gelgel müdürleri dahi katıldı.

Share: