Edirne’den kısa güdük

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) aracılığıyla, Tekirdağ Namık Eksiksizlik Üniversitesi ocak sahipliğinde “Dergi editoryal süreçleri, millî ve uluslararası endeks referans süreçleri, düzen bağı alanları bazında endeks eğitimleri” konferansı düzenlendi.

Trakya Üniversitesinden yapılan mukayyet açıklamaya bakarak, çevrim içi kendisine planlı etkinliğe, TÜB Çevrim Başkanı Tekirdağ Namık Eksiksizlik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Bıçakçı ve TÜB Umumi Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras ile TÜB üyesi üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Yöneticiliğini Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Marmaraeğrelisi MYO medya ve iletişim programından öğretim yardımcısı Yarkın Çelik’in yaptığı konferansa, dil cambazı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Atina Hars ve Enformasyon Müşaviri Prof. Dr. Hacı Veli Entelektüel katıldı.

Okumuş, programda akademik dergilerin editoryal süreçleri, ulusal ve arsıulusal dizinlere başvuru süreçleri, makale istimara, revizyon ve nişane süreçleri ile çevirme ve bibliyografi teşhir programlarının kullanımı kadar konularda tafsilatlı bilgiler verdi.

TÜ’de eğiticilerin eğitimi programı düzenlendi

Trakya Üniversitesi (TÜ) Gökçe Yazın Fakültesi Dekanlığı marifetiyle nitelik ve denklik çalışmaları kapsamında “Eğiticilerin eğitimi” programı düzenledi.

TÜ’den yapılan yazılı açıklamay göre, programa, TÜ Eğitim Fakültesi Akademisyen ve Psikolojik Müracaat ve Kösemenlik Uygulama ve Araştırı Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ses Donat Bacıoğlu hatip adına katıldı.

Literatür Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, çalım içi yavuklu ve yazılmış iletişim uygulamalarının etkili ayrımsız şekilde yürütülmesini tedarik etmek ve kişilerarası iletişim becerilerini yetiştirmek için bir seminer düzenlediklerini tabir ederek Bacıoğlu’na katkılarından âlem teşekkür etti.

Bacıoğlu bile kişilerarası bildirişim becerileri, bildirişim, problem çözme yöntemleri kabilinden konularda bilgiler vererek, kişilerarası iletişimi etkileyen konulara özen çekti.

Program, soru yanıt bölümünün ardından Topaloğlu’nun Bacıoğlu’na plaket takdim etmesiyle sona erdi.

Share: