EĞİRDİR TRİATLONU’NUN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

ISPARTA’nın Eğirdir ilçesinde düzenlenen Ağızcıl B Eğirdir Triatlonu şampiyonları muhtemelen oldu.

Türkiye’nin arz güzel triatlon yarışlarından biri kendisine dikkati calip Eğirdir Triatlonu, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi’nin teşrikimesai ile yapıldı. Yüzme etabı Eğirdir Gölü’nde gerçekleşen organizasyonda M3, kader, zihayat, elit, paratriatlon, yaş grupları ve tuhaf alem kategorilerinde mecmu 450 sportmen yarışırken, kadınlar ve erkeklerde şampiyonlar mahsus oldu.

Son dönüş gerçekleşen yarışların startını Isparta Valisi Kültürlü Baruş, Eğirdir Gölü üzerinden elektrikli tekneden verdi. Yıldız erkeklerde Arda Ara Bulucu ve şans kadınlarda Irmak Şereflioğlu’nun böke olduğu yarışlarda zihayat erkekler şampiyonu Ferman Aracı olurken zinde kadınlarda Selinay Tuğçe Kır bitiş çizgisine evvel varan sportmen olma başarısı gösterdi. Seçkin erkeklerde Kıvanç Şahinkaya ve elit kadınlarda Birsu Ulkat günün ayrıksı şampiyonları olurken gözyaşı grubu erkeklerde şampiyonluğu Keleş Tama ve gözyaşı grubu kadınlarda Ece Calp kazandı.

Yarış, mini triatlon, süper sprint triatlon, sprint triatlon ve standart mesafelerinde yapıldı. Kendisi birlikte evvel ahit yapılan gözyaşı gruplarında yarışan, canlı aynı triatlet olan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Saraka Yalçınkaya, ‘Eğirdir, ülkemizin genişlik çarkıt triatlon şehirlerinden biri. Bu yıl 19’uncu kez düzenleniyor. Tamlık domestik kurum ve kuruluşların misafirperverliğinde, keyifli ve mücadelesi yüksek tıpkı yapılanma oldu dedi.

Triatlon camiasının aynı sonraki mülakat adresi, 11 Ilkgüz tarihinde yapılacak olan İstanbul Ağızcıl B Boğaziçi Triatlonu olacak.



Share: