Ekincilik mühendisi avrat, izzet desteğiyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan ziraat mühendisi Elif Gültekin, devletten aldığı hibe desteğiyle küçükbaş efsanevi yetiştiricisi oldu.

Ekincilik ve Orman Bakanlığının “Rustik Kalkınmada Ehlihibre Yabancılar” projesine başvuran 35 yaşındaki Gültekin, 100 bin liralık hibeyle 7 ay geçmiş 49 kucak ve 2 çalıştırıcı alarak yetiştiriciliğe başladı.

Mezretli köyünde kurduğu ağılda hayvanlarının bakımını yapan Gültekin, 7 ayda efsanevi sayısını 71’e çıkardı.

Elif Gültekin, AA muhabirine, 2010 yılında Selçuk Üniversitesi Kültür Fakültesi Tohum Üretimi Bölümünden mezun olduğunu söyledi.

Üniversiteyi bitirmesinin arkası sıra bir müddet İzmir’de kişi sektörüyle ait çalıştığını anlatan Gültekin, henüz sonra evlenerek Mersin’de yaşamaya başladığını belirtti.

Evlendikten sonraları eşinin işletmeciliğini yaptığı kafede çalıştığını nâkil Gültekin, 2015 yılında ise hem stresli kent yaşamından alarga etmek hem da buğulanmış olan temel ve babalarıyla ilgilenebilmek için köye taşındıklarını ve çiftçilik yapmaya başladıklarını anlattı.

Gültekin, çiftçilikle ilgili bilgiler için izlem ettiği İl Ekincilik ve Orman Müdürlüğünün internet sayfasında “Rustik Kalkınmada Ehlivukuf Başkaları” projesini gördüğünü ve yaptığı başvurunun 7 ay evvel kabul edilerek 100 bin teklik teberru aldığını dile getirdi.

Sağlanan hibeyle 49 koyun 2 birlikte belletici alarak kom kurduğunu ifade fail Gültekin, şöyle konuştu:

“Şu an filhakika yavrulama döneminde 20 kuzumuz var. Daha dahi doğumlar devam ediyor. Bu projeyi yapanlara, emeği geçenlere çokça haddinden fazla teşekkürname ediyorum. Bu projeye gençlerin başvurmasını istiyorum. Projenin kapsamı ve miktarı dahi artırıldı. Bence gençlerin köyden şehre gidip fabrikalarda harıldamak adına, burada istihsal yapmaları elan mantıklı. Annem ve babamı yaşlandıkları amacıyla bırakıp gidemiyordum. Sürekli aklım burada kalıyordu. Bu proje yardımıyla hem anne ve babamın yanındayım hem üstelik seçkin çeşit imkanım elimde. Zat köyünde kişi işini tahsis etmek, fabrikalarda çalışmaktan elan lojik geliyor.”

Hibe miktarı 250 bin liraya çıktı

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İlmeç da bu projeyle köylerdeki genç nüfusun ve üretimin artmasını hedeflediklerini söyledi.

Projenin kapsamının genişletildiğine ve atıfet miktarının üstelik artırıldığına aksan yapan İlmeç, şunları kaydetti:

“Bakir kararla 100 bin teklik armağan 250 bin liraya çıkarıldı. Ayrıca elden darülfünun değil, liselerin tarım, gıda, hayvancılık üzere bölümlerinden çıkışlı olanlar birlikte başvuru yapabilecek. Bu sayede gençlerimizin bu projeye olan taleplerinin artacağını düşünüyoruz.”

Share: