Ekol ve apartman arasındaki batma tehlikesi bulunan irtifak duvarı, risk oluşturuyor

Okul ve apartman arasındaki çökme tehlikesi bulunan götürüm duvarı, riziko oluşturuyor

KARABÜK – Karabük’te okul bahçesi ile apartman beyninde batma tehlikesiyle karşı karşıya artan direnç duvarı çocuklar ve vatandaşlar üzere riziko oluşturuyor.

Olay, Kayabaşı Mahallesi Turgut Reis Caddesi üzerinde meydana geldi. Kayabaşı İlkokulu/Ortakokulu ile Turgut Resi Bey Apartmanı ortada bulunan yaklaşık 7 metre uzunluğundaki mukavemet duvarı yağışların peşi sıra yarılmaya başladı. Hafif ayrımsız şekilde taraf yatan duvar ekol bahçesinde baziçe oynayan füru için acı oluşturuyor. Apartman sakinleri birlikte duvarın bire bir ilk yenilenmesi gerektiğini belirterek yetkililerden müzaheret bekliyor.

Mahalle sakinlerinden Fert Çelik Polat geçtiğimiz günlerde yağan yağmurlar dayanma duvarındaki yarılmanın arttığını belirterek, “Burada baziçe parkı yok. Çağ ve akşamları bütün kollar burada. Burası etkin ayrımsız kayran. Ayrımsız yağmur elan yağarsa yıkılacak” dedi.

Çocukların oyun oynadığında yahut vatandaşların oturduğu anda duvarın yıkılması faciayı yanı sıra getireceğini nâkil Çelik, “Hem yetişkinler hem dahi ayrıntılar için çok kırıcı bire bir düzlük oldu. Buranın ayrımsız an önce yapılması geçişsiz” diye konuştu.



Share: