Elazığ Stadı’na boya badana eğitimi düzlük Diyarbakırlı kadınların eli değdi

Diyarbakır’üstelik boya badana eğitimi kayran 21 karı, Elazığ Stadyumu’nda hesaplı çalışmalara gönüllü yardım sundu.

Bağlar Kaymakamlığı bünyesinde hayatiyet yürüteç Karı Destek Merkezi (KESAT), düzenlediği 25’i çok kursla kadınların toplumsal hayatta daha etkili olmalarını ve meslek edinmelerini sağlıyor. Bu kurslardan biri da boya badana kursu.

Merkezde açılan kursa taşıt yaptıran, aralarında ocak hanımları, ön lisans ve lisans eğitimini tamamlamış darülfünun mezunlarının dahi bulunduğu 20-40 yaş aralığındaki 21 avrat, 1,5 kamer mesleksel yetişek görerek şehadetname almaya adalet kazandı.

İnşaat sektöründe istihdam edilecek kadınlar farkındalık bina etmek amacıyla Cahillik ve Spor Bakanlığınca Elazığ’a kazandırılan, inşasında sona yaklaşılan UEFA ve FIFA standartlarındaki çağcıl statta ölçülü çalışmalara boya badana yaparak tıpkısı günce destek sağladı.

“artık boya badana işlerimizi kadınlarımız bile yapacak”

Bağlar Karı Bindi Merkezi Koordinatörü Umu Sakil, AA muhabirine, hayatın seçme alanında kadınların varlığını desteklemek ve pekitmek için çabaladıklarını belirtti.

Mesleki eğitim programlarının beraberinde toplumsal sıkıntı projeleri bile yürüttüklerini anlatım fail Ağırbaşlı, bunlardan birinin birlikte kadınları inşaat sektöründe istihdama dolamak olduğunu söyledi.

Bu nedenle ağırşak açarak kadınlara boya badana eğitimi verdiklerini anlatan Ağırbaşlı, “Kursiyerlerin istihdamı amacıyla firmalarla görüşmeye başladık. bundan sonra boya badana işlerimizi kadınlarımız birlikte yapacak. Evlerimizi, iş yerlerimizi, dükkanlarımızı kadınlarımız de renklendirecek.” dedi.

“Daha temiz aksiyon çıkarmaktalar”

Kadınların istihdamı üzere planlı projeye ulama sunan Diyarbakır Kombinasyon Uran Bölgesi’nde (OSB) boya fabrikası sahibi Özgül Çelikten kendi işletmelerinde dahi kadınların istihdamına ehemmiyet verdiklerini aktardı.

Bağlar HIÇLIK’in açtığı kursu duyunca inşaat firmaları ve müteahhitlere yönelik, kadın çevrimli istihdam etmeleri halinde ekstra iskonto aplikasyon üzerine kampanya başlattıklarını dile getiren Çelikten, “Şantiyelerde sunma iri sıkıntımız aksiyon bittikten sonra sililik ekibinin yine girip orayı temizlemesi. Bayağı giranbaha işlemler. Kadınlarımız sahaya girdiğinde bu işler elan bile azalmakta, henüz bozulmamış iş çıkarmaktalar.” diye konuştu.

Elazığ Stadyumu inşasında müteahhit firma temsilcisi Mehmet Hanlı üstelik işin gelişigüzel aşamasında, mimarlardan mühendislere kadar eş eli değdiğini rapor ederek bu projeye da katkı sunmak üzere koca boya ustalarının yanı sıra kadınların birlikte stada ilim katmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

“Kadının yapamayacağı hareket yok”

Boya badana eğitimi düz kadınlardan İpek Gülcü, ağırşak öncesinde seçme aha çalışmadığını, Bağlar HIÇLIK’de boya badana kursu açıldığını duyunca müracaat yaptığını söyledi.

Bu kursa katılmakla akıllıcasına bir değişmeyen verdiğini dile getiren Gülcü, “Öncesinde hobi kendisine tuvale semiz boya foto yapıyordum. Duvar boyamanın bile hoş olacağını düşündüm. Kursa katıldığım, bu eğitimi aldığım üzere mutluyum. Çünkü boya tahsis etmek pir ve lezzetli ayrımsız iş.” ifadesini kullandı.

İrem Ayverdi bile boya yapmayı sevdiğini bu nedenle kursa katıldığını anlatarak “Kadının yapamayacağı aksiyon namevcut. Karı isterse değme işin üstesinden gelebilir. Öncesinde hiç boya yapmamıştım. Gördükten sonra heveslendim. Çokça latif tıpkısı hareket.” dedi.

Share: