Elazığ’da, depoda 800 kilo kötü vücut ele geçirildi

ELAZIĞ’de, depoya planlı baskında, istihlak tarihi geçmiş 800 kilogram et bulundu. Etlere imha edilmek için halk koyuldu, işletmeye cezai prosedür uygulandı.

Elazığ’da ‘Alo 174’ hattına yapılan, depodan nişane geldiği ihbarı konusunda harekete geçen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, denetim gerçekleştirdi. Depoya baskında, tarihi geçmiş 800 kilogram et ve hayvansal canip ürünler ele geçirildi. Ürünlere imha edilmek için ahali koyulurken, işletmeye müteveccih cezai muamele uygulandı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Yüce Kılıç, “Ekiplerimiz 800 kilo, son istimal tarihi önceki et, sası ahşa, böbrek, uykuluk ve önsezi kabil hayvan organları ele geçirdi. Bunları tüketime amade yahut satışa amade ayla getirmek talip kişilere lazım yönetsel tedbirleri uyguluyoruz. Bu asıl gıdalar gelecekte başka hastalıkların de çıkmasına sebebiyet verir. Hayvandan insana sabık hastalıklarda sonu ölümle sonuçlanan vakalara rastlayabiliyoruz. Çevremize ve halkımıza uymazlık gelmeden bu süreci bile atlatmış olacağız” dedi.



Share: