Elazığ’da ele geçirilen batıl etlerin görüntüleri paylaşıldı

Elazığ’üstelik vatandaşların ihbarı sonucu benzeri depoya yapılan baskında sası kemikli et, çöz, ruh kabil iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirilmişti. Ele geçirilen çürümüş etlerin görüntüleri paylaşıldı.

Elazığ Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Alo 174 Azık Hattına yapılan şikayet konusunda harekete geçti. Kentte mevcut tıpkı depoda, manşet kuvvetleri ve azık arama görevlilerince yapılan denetimlerde sası sıska ten ile bağırsak, duygu kabil bağırsak organlardan oluşan hayvansal taraf ürünlere rastlandı. Ele geçirilen etlere dayalı görüntüler paylaşıldı. Kokusu cemi mahalleye bilgili olan, çökmüş, kokuşuk nereden gerçekleştirme edildiği muhtemelen sıfır ürünlere imha edilmek üzere umum konulurken işletme üzerine 5996 dar yasa çerçevesinde yasal işlem uygulandı.

Konu ile ilgilendiren değerlendirmelerde bulunan Elazığ Ekincilik ve Orman İl Müdürü Ulu Kılıç, “Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza mevrut tıpkı ihbarı değerlendiren ekiplerimiz kestirmece 800 kilogram civarında ilimizde serencam istimal tarihi geçmiş, yılgın efsanevi bağırsak organlarından oluşan sakatat, ahşa, böbrek, uykuluk, kalp ve yağ ele geçirdi. Bunları tüketime hazır yahut değişik şekilde istimara amaçlı olarak harcamak isteyenlere zaruri idari tedbirlerimizi uyguluyoruz. Bu konuda yapılması müstelzim adli ve idari tedbirleri kabul etmek bizim görevimiz. Bu ürünlerin tüketilmemesi bizim üzere mehabetli bunlar adam sağlığı açısından ve çevreye verdiği beis açısından üstelik tüketilmemesi gereken gıda ürünleri bununla ilgilendiren yönetsel tedbirlerin akabinde ait işletmenin sahibine ve işletmenin kapatılmasına büyüklüğünde ki sabık hep yönetsel uygulamaları yapacağız. İşletme zabıta ekipleri aracılığıyla mühürlendi. Bu cins gıdalar gelecekte değişik hastalıklarında çıkmasına sebebiyet verir özellikle hayvandan insana sabık hastalıklar bakımından zira biz bozulmuş gıdaların tüketilmesi halinde insanlarda sonu ölümle sonuçlanan vakalara rastlayabiliyoruz” dedi. – ELAZIĞ



Share: