Elini kolunu sallayarak geldiği kent bahçesinden aşure kazanını çaldı

Antalya’de ayrımsız sitenin bahçesine elini kolunu sallayarak giren pişkin hırsız, site sakinlerinin alaca aş yapmaya hazırlandıkları kazanı çalarak kaçtı. Bambaşka siteden kiraladıkları kazandan ve alaca aş malzemelerinden olan kent yönetimi ise iri sangılık yaşadı.

İlginç görüngü, Acı ilçesi Göksu Mahallesi Suphi Türel Caddesi üstünde kâin tıpkısı sitede yaşandı. Edinilen bilgiye göre, şehir yönetimi alaca aş yapıp mağlup etmek amacıyla başka aynı siteden kazan kiraladı. Alaca Aş malzemelerini üstelik düzlük kent sakinleri, kazanı akşam ezanı saatlerinde şehir içerisinde bulunan kamelyanın altına bıraktı. Sabah er saatlerde sitenin önüne mevrut aynı birey ise gözüne içerisinde alaca aş malzemelerinin bulunduğu kazanı kestirdi.

Hazırladıkları kazanı göremeyince büyük sersemlik yaşadılar

Ayrımsız müddet şehir dışarısında bakma eden pişkin hırsız, henüz bilahare bayındır şekilde içeri girdi. Elini kolunu sallayarak kazanı kayran eşkıya rahat tavırlar ile hariç çıkarak izini kaybettirdi. Alaca Aş açmak amacıyla hariç çıkan şehir yönetimi ise akşamdan hazırladıkları kazanı göremeyince şişman sangılık yaşadı. Site yönetimi, 1000 TL’ye bakir aynı kazan alarak kazanın sahibi olan siteye verdi. Aşure ise yeni alınan kazan ile yeniden yapılarak izaz edildi. Hırsızlık anları, asayiş kamerası aracılığıyla saniye saniye kaydedildi.

“Tel belik vardı zorlayarak açmış”

Yaşanılanları anlatan şehir yöneticisi Zeynel Fecir, “Seçme sene biz aşureyi komşularımız ile bu arada pişiriyoruz. Tıpkısı aktarılma evvel burada oturarak sohbetini yaptık. Harami muhtemelen bizi akşam burada gördü. Haricen evvel bahçeyi kesiyor, sonraları kapıya yöneliyor. Sabaha cebin malzemeler ile birlikte kazanı alıp gidiyor. Kapıyı kullanılmamış yaptırdım, tel belik vardı zorlayarak açmış. Kapıda kod vardı. En nazik sıkıntımız, tığ kazanı gönül almıştık, elbette yenisini aldık. Polisler dahi gelmedi, bu birlikte bizi üzdü. Kazana 1000 TL verdik. Beni hangi arayan hangi soran oldu. Bu insanlar bundan üstelik cesurluk alıyor. Yeniden alaca aş yaparak dağıttık. Birey aldığımız kazanı da yenisi kendisine verdik” dedi. – ANTALYA

Share: