“Elmacı Ata” Denizli’de yetiştirdiği elmaları Şırnak’taki Mehmetçik amacıyla getirdi

Denizli’de hararetli 72 yaşındaki Muhammet Yılmayan, bahçesinden topladığı yaklaşık 1 ton elmayı Şırnak’ta 23. Piyade Fırka Komutanlığı’nda görev yapan askerlere getirdi.

Operasyonlara katılan askerlere elma götürmesiyle tanınan Mehmetçik sevdalısı Yılmayan, bu sene bahçesinde yetiştirdiği elmaları toplayarak Türk bayraklarıyla süslediği ve üstüne “Murat Zer Elma”, “Barış Pınarı Harekatı”, “Hakkari Kıran”, “El-Kaplan” yazdığı minibüsüyle Mehmetçiğe aksettirmek üzere Şırnak’a geldi.

Çevresinde “Elmacı Ata” namına bilinen Muhammet Yılmayan, AA muhabirine, kendisini bu işe adadığını söyledi.

Hakkari’ye 4 misil gittiğini, Şırnak’a da 4’üncü gelişi olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

” Cudi Dağı’nda terörle savaş fail asayiş güçlerimize manevi bindi yüklemek üzere elma getirdim. Denizli’den buraya 28 saatte geldim. 1630 kilometre kat bitirme ettim. Bizim sevdamız vatan, bayrak. Askerlerimize, asayiş güçlerimizin hepsine manevi bindi yöneltmek, onların gönüllerine dokunabilmek amacıyla buradayım. Denizli’de bahçemde rastgele sene yaklaşık 30-40 ton arası elma yetişiyor. Bu elmaları güvenlik güçlerine getiriyorum. Elma sezonu değilse ve bire bir operasyon başlamış ise güvenlik güçlerine sarıerik, üzüm, irmik helvası götürüyorum.”

Güvenlik güçlerine bu manevi desteği yaşadığı müddetçe sürdüreceğini anlatan Yılmayan, daha sonraları elmaları salmak amacıyla aracıyla 23. Piyon Öğür Komutanlığı’na gitti.

Share: