Elmalı’da çiftçiye 10 bin adet kirli tuzak dağıtıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Kat Başkanlığı ekipleri sıçandişi altı üretimde nebat zararlılarıyla mücadele için üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Bulaşık aldangıç dağıtımlarını Elmalı’da sürdüren ekipler, 3 mahallede 10 bin nüsha tuzağı çiftçilere teslim etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zirai Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Bilimi Bölüm Müdürlüğü, istihsal alanlarında yerinde inceleme yaparak hastalık ve zararlıları, zirai mücadeleleri arama ederek sorunları dinleyip çözüm önerileri sunmaya bitmeme ediyor.

Son olarak Elmalı’da üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, camekân üretimi özne çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyazsinek, thiripsler ve zararlı altın varak bitleri üzere zararlıların katıksız yollarla bertaraf edilebilmesi üzere brifing yaptı.

165 çiftçiye 10 bin adet tuzak

Seralarda yerinde gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından üreticilerin zararlı derman kullanımını yıpratıcı tuzaklar dağıtıldı. Elmalı’da Armutlu, Avşar ve Zümrütova Mahallelerinde bin 200 dekar alanda istihsal işleyen 165 çiftçiye 10 binin üzerinde tuzağın dağıtımı yapıldı. Armutlu Mahallesi Muhtar Azası Eşsiz Solgun seracılığın giderek arttığı bölgede zararlılarla mücadelenin son adım kebir olduğunu söyledi. Soluk, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda üreticiye verdiği bindi için teşekkür ederek, “Etki tuzaklarla bir nice zararlıyı giderilmiş edebileceğiz. Üreticilerimiz, mahallelimiz verilen hizmetten, yetişek ve desteklerden sonuç kademe mutlu yanımızda oldukları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine haddinden fazla teşekkürname ederiz” dedi. – ANTALYA

Share: