En İyi Hizmetleri ile Kartal Diyaliz Merkezleri

Şu an dünyanın pek çok yerinde insanlar böbrek yetmezliği ile uğraşmaktadır. Bu durum Türkiye’de de oldukça yaygın bir durumdur. Böbrek yetmezliğinin en çok tercih edilen çözümlerinden biri de diyalizdir. Diyaliz için ise Türkiye’nin büyük şehirlerinde genel merkezler bulunmaktadır. Bu merkezler arasında da en iyisini seçmek kişilerin en iyi diyaliz tedavisi görmelerine yardımcı olur. Diyaliz tedavisi uzun ve düzenli bir süreç gerektirdiği için kişiler evlerine en yakın olabilecek yerlerde tedavi görmeyi ister. Bu sebeple siz de evinize en yakın olabilecek diyaliz merkezleri arasından seçim yapmalısınız. Bununla birlikte sadece yakınlık değil aynı zamanda merkezin kalitesi de oldukça önemlidir. Bir diyaliz merkezinde hizmet ne kadar yüksek olursa kişilerin tedavisi de o kadar ileri derecede gerçekleşir. Bu sayede böbrek hastalığının getirdiği tüm olumsuz etkiler tamamen ortadan kaldırılmış olur.

Böbrek Hastalığında Sigara ve Alkolün Etkisi

Alkol böbreklerden atılan bir madde olduğu için düzenli ve çok fazla tüketilmesi böbrekleri bir süre sonra yorar. Böbreklerin çok fazla yorulması, günlük yapması gereken işlevlerin önüne geçecektir. Bu sebeple de böbrek fonksiyonları zamanla geriler. Aynı zamanda alkol içmek vücutta suyu tutmasına neden olur. Vücut suyu tutulduğu zaman böbreklere su inmeyecektir, bu da böbreğin çalışmasını engelleyecektir. Bu durum da böbreklerin işlevlerinde yavaşlamaya sebep olur. Sigara da sadece akciğerleri değil aynı zamanda böbrekleri de oldukça etkileyen bir maddedir. Çünkü sigara vücuda akciğerlerle geçer ve akciğerlerden kana geçer. Kana geçen sigaranın içerisinde yer alan maddeler temizlemek üzere böbreklere gider. Sürekli olarak böbreklerde sigara maddelerinin olması da toksinlere yol açar ve yine böbreklerin işlevlerinin azalmasına neden olur. Bu gibi durumlar böbreklerin çalışmasının önüne geçer. Bir süre sonra o kişinin böbrek hastalığına yakalanmasına sebep olur.

Böbrek Hastalığında Beslenmenin Önemi

Bilindiği üzere vücuda giren her türlü besin maddesi böbreklerden geçmektedir. Yani vitaminler, mineraller, proteinler ve sıvı maddeler böbreklerden geçer. Bu da aslında böbrekler için gerekli olan vitamin ve mineralin tamamen besinlerden sağlandığını gösterir. Fakat sadece iyi beslenme değil aynı zamanda düzenli olarak günde 2,5 litre kadar su tüketimi oldukça önemlidir. Böylece böbrekler düzenli bir şekilde çalışmış olur ve işlevini yerine getirmiş olur. Kötü beslenildiği zaman veya günlük alınması gereken su miktarı sürekli olarak aksatıldığı zaman böbrekler işlevlerini kaybetmeye başlar. Bu da kişilerin böbrek hastalığına yakalanmasına neden olan sebeplerden biridir. Aslında kişilerin bu durumda korkmaması gerekir. Çünkü bu durum bütün yaşamı boyunca kötü beslenmiş ve az suyla az su tüketmiş olan insanlar için geçerlidir. Yani haftanın birkaç günü az su tüketmek ya da kötü beslenmek böbreklerde büyük bir soruna yol açmayacaktır.

Aradığınız Diyaliz Merkezine Tek Tıkla Ulaşabilirsiniz

Kartal özel diyaliz merkezleri arasından size en uygun diyaliz merkezini seçerek böbreklerde yaşadığınız bu problemin tamamen önüne geçmiş olursunuz. Böbrek hastalığı yüzünden vücutta gelişmiş olan komplikasyonların hepsi diyaliz sayesinde düzelecektir. Kişiler düzenli olarak diyalize gitmeye başladığından beri normal yaşamına da kısa bir süre içerisinde dönebileceğini bilmelidir. Aynı zamanda Kartal’da en çok tercih edilen ve en hijyeniz diyaliz merkezlerinin olması da seçim konusunda size yardımcı olacaktır. Doktorların da hastalarına verdiği özen sayesinde bu süreç çok daha keyifli bir hale dönüşecektir. Bu sebeple hem hijyenik olan hem de güler yüzlü bir ekibe sahip olan merkezi tercih edebilirsiniz.

Share: