Enerjide çabuk devletleştirme kararı

Erke yatırımları amacıyla Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Vazıh, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin ve Osmaniye’deki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına değişmeyen verildi. 5 ilde kâin kâh alanlar ise orman sınırları dışına çıkarıldı.

Erke yatırımları ve kıyamet riski mevcut bölgelerin ıslahı üzere kâh taşınmazların tez kamulaştırılmasına ait Cumhur Reisi kararları, bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Mavera yandan, Tekirdağ’da aynı kayran Özel Endüstri Bölgesi zar edilirken, 5 ilde bazen bölgeler orman sınırları dışına çıkarıldı. Planlanan enerji yatırımları ve bu çerçevede yapılacak kamulaştırma kararları şöyle:

ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN 15 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

İzmir’in Aliağa ilçesi, Helvacı Mahallesi’ne gaz arzı sağlanması amacıyla planlanan gaz tevzi hattı güzergahında küsurat taşınmazların, tapuda Kaynak adına tescil edilmek üzere Erke Piyasası Düzenleme Kurumu yoluyla acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin Ağacı ve Osmaniye’de enerji aktarım hatlarının yapımı için söz konusu güzergahlara hamiş eden taşınmazlarda neşelilik tevzi kuruluş yerlerinin sahiplik şeklinde, hat güvenlik sahalarının ise metanet hakkı kabarmak aracılığıyla Türkiye Elektrik Tevzi SERPMEK Genel Müdürlüğü vasıtasıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Denizli’nin Honaz İlçesi, Kocabaş ve Çağlayan Mahalleleri sınırları içerisinde kâin 691 bin 967 metrekarelik hususi mülkiyete bahis taşınmazların, Denizli Makina İhtisas Kombinasyon Uran Bölgesi alanında gerçekleştirilecek envestisman faaliyetlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Denizli Envestisman İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yoluyla çabuk kamulaştırılmasına karar verildi.

RİZE’DE DERE YATAĞI ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN KAMULAŞTIRMA

Rize’nin İyidere ilçesine sınırlı Biçim Mahallesi, Menderes Caddesi’nde mevcut 108 ada, 1,2,3,4,5 ve 6 parsel numaralı emlak ile 112 cezire 11 parsel numaralı taşınmazın, kaymakamlık merkezinde mevcut dere yatağına lüks ve baskın riskine alın ıslahın yapılması üzere İyidere Belediye Başkanlığı tarafından çabuk kamulaştırılmasına karar verildi.

5 İLDE BAZI ALANLAR ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILDI

Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Rize ve Balıkesir’de mevcut kâh alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkındaki kararın yürürlüğe konmasına karar verildi.

TEKİRDAĞ’DA BİR DÜZ ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Tekirdağ’ın Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde kâin ve yapışık haritada sınırları gösterilen alanın Çerkezköy Özel Sanayi Bölgesi olarak zar edilmesine değişmeyen verildi.

Share: