Engeli, başarısına engel olamadı: Bakanlığın filografi sanatçısı olacak

Engeli, başarısına bariyer olamadı: Bakanlığın filografi sanatçısı olacak

ORDU – Cıvıl Cıvıl’dahi yaşayan yüzdelik 95 mânialı Faruk Altun, Kalaba’da ilk defa Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler arasında düzlük düz filografi sanatçılığına başvurarak hayallerine kavuşmayı hedefliyor.

İlçenin Hamidiye Mahallesi Hıraçoğlu Sokak’ta zinde anadan doğma yaşadığı uykuluk rahatsızlığından belde yüzdelik 95 mânialı olan 34 yaşındaki Faruk Altun, 2013 yılında babasını kaybetti. Sonrasında kendisini umum sanatlarına adayan Altun, 2016 yılında El Eğitim Bilimi Merkezi’ne her an katıldığı filografi kurslarını başarıyla geçti. Faruk Altun, evinin ayrımsız köşesini filografi atölyesine çevirdi. Odasının bire bir köşesini başlı, çekiç ve lif kullanarak birbirinden ilginç tablolar eden Altun, çaktığı temas çiviyle mânialı arkadaşlarına düş doğmak ve bakanlığın sanatçılık belgesini kabul etmek üzere birey baştan tutunuyor.

Aldığı ağırşak sebebiyle 6 yıldır filografi sanatıyla uğraştığını ve başarılarını herkesin görmesi istediğini söyleyen Faruk Altun, aynı çalışmayı ayrımsız haftada tamamladığını söyledi Altun, “Haddinden Fazla ağırlık benzeri danışma. Öncelikle çivinin çakılması ve tellerin bağlanması sırasında ellerimiz çok acıyor. Başlı çakarken elimize çekiç vurabilir veya tellerin ellerimizi kestiği oluyor. Bire Bir ürünün başında ayrımsız hafta büyüklüğünde uğraşıyoruz. Zira bu musahabe katiyen sorumluluk akseptans etmiyor. Mülevven tellerle alay malay ortaya iyicene bir nutuk çıkıyor” dedi.

“Hars ve Turizm Bakanlığı’na mecbur filografi sanatçısı olacağım”

Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri Olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslekler ortada vadi düzlük filografi sanatçılığı amacıyla başvurarak hayallerine ulaşmayı hedeflediğini belirten Altun, “Benim engelim cihetiyle gelerek benim çalışmalarımı ve beni çektiler. Çatlak ayı içerisinde mülakat olacağını ve mülakattan geçilmesi durumunda bana sanatkârlık belgelerimin tasdik edileceğini söylediler. Ben de antrakt ayı içerisinde belgelerimin gelmesi sonrası engelli kardeşlerime umum sanatları kursları açacağım. Kalaba genelinde Firez ve Turizm Bakanlığı filografi sanatçısı yerine ben evvel olacağım” şeklinde konuştu.

Engelli bireylerin başarılana birlikte özen calip Altun, “Ben buradan eksiksiz özürlü kardeşlerime şurası hikâyelemek isterim; engel kalpte ve zihindedir. Zira insanın elem düşüncesi varsa veya kalbi kötüyse engellidir. Hiçbir arkadaşım asla vazgeçmesin. Hayata sıkı sıkıya sarılalım kim yarınlarımız umutlarımız olsun. Bizler ve özürlü arkadaşlarım her şeyi başarabilirler. Çevremizdeki insanlar bize bariyer değil, bindi olsun” ifadelerini kullandı.

Share: