Engelli sporcular azim ve başarının yollarını anlattılar

Özürlü sporcular azim ve başarının yollarını anlattılar

Tekerlekli Koltuk Dans Milli Topluluk Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Karaağaç’ın raks ve gösterisi da beğeniyle izlendi

BİLECİK – Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Peyda Yarınlar Derneği ile Bilecik Bedenî Engelliler Spor Kulübü işbirliğinde planlı Belirgin Yaşam Zirvesi’ne katılan konuşmacılar, hayatları ve başarılarıyla engellerin olmadığını gösterdi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Hars ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen zirveye; Milli Sporcu Sibel Çam, Tekerlekli Koltuk Dans Milli Takım Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Narven ile Dünya Azade Plonjon Rekortmeni Edip Konsept Semih katılarak, azim ve başarmanın yolları hakkında bilgiler verdiler.

Düzenlenen programda mütekellim Belediye Komutan Yardımcısı Hüseyin Baht, programa Bilecik Belediyesi’nin katılarak paydaş olmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Nasip, “Sakat vatandaşlarımızın toplumsal sevimli katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri yekpare engelleri ortadan kaldırarak, onlara türe ettikleri sadakat ve saygıyı göstermek hepimizin kuma sorumluluğudur. Bu konuda bizler gurur adına, sizler de vatandaşlar adına benzeri duyarlılığı göstermeli, mânialı bireylerimizi hayatın seçme alanında desteklemeliyiz. Bu garip etkinliklerin artması için Bilecik Belediyesi namına imkanlarımız ölçüsünde katkı vermeye bitmeme edeceğiz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ise Bilecik Kent Konseyi, Bilecik Belediyesi, Bilecik Kilitsiz Küreksiz Yarınlar Derneği ile Bilecik Bedensel Engelliler Spor Kulübü işbirliğinde fena hâlde ve anlamlı ayrımsız program yaptıklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Bilecik Açıkça Yarınlar Derneği Başkanı Aslıhan Volkan ise planlı etkinliğe ulama sunan Uray Başbuğ V. Melek Cıda Subaşı ve Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’e teşekkürname etti.

Milli sporcular başarılarının sırrını anlattı

Düzenlenen programa hatip yerine katılan Milli Sporcu Sibel Çam, halter sporunda karşılaştığı zorlukları ve böylece elde ettiği başarıları anlatırken, 17 Ağustos 1999 yılındaki depremde 3 ahit depresyon altında kaldıktan bilahare dirilik tutunan ve ayaklarını kaybettikten sonraları kişi nasıl dört elle tutunduğunu anlatan Acun Başıboş Dalış Rekortmeni Edip Ihata Semih, dinleyiciler marifetiyle ayakta alkışlandı. Programda antrparantez, Tekerlekli Sandalye Dans Milli Bando Sporcusu Hüseyin Ayyıldız ve Şenel Karaağaç’ın tekerlekli sandalye raks ve gösterisi birlikte beğeniyle izlendi.

Program, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen ve diğer tören düzeni üyelerinin konuşmacılara plaket ve mânialı erat aracılığıyla yapılan hediyelerin takdimiyle sona erdi.

Zahir Yaşam Zirvesi programında Bilecik’teki dezavantajlı erat eliyle yapılan el emeği ayn nuru asar dahi sergilenerek, satışı yapıldı.

Share: