Enkazda eşi ve oğlunu kaybeden kadından, tedaviyi kabul etsin diyerek şişman oğlunun de öldüğü gerçeğini saklıyorlar

Depremde Hatay Antakya’daki evleri yıkılan Hülya Kilin, polis memuru olan eşi Zorlu Kilin, oğulları Buğra (20) ve Mustafa Kilin (9) ile kriz altında kaldı. Görüntü Kilin depremin 5’nci haset depresyon altından aheste yanık yerine kurtarılırken, eşi ile iki oğlu ise hayatını kaybetti.

EŞİ VE OĞLUNUN ÖLDÜĞÜNÜ GÖRDÜĞÜ ENKAZDAN ÇIKMAK İSTEMEDİ

Erkek kardeşi Hasan Ensesi Kalın, ablasının eşi ve oğlunun öldüğünü gördüğü için enkazdan geçmek istemediğini tabir ederek, “Eşinin ve print birlikte olsa pespaye oğlunun ölümünü kabullendi. Büyük oğlunun hastanede olduğu yalanını söyledik. Onu hayatta tutabilmek için, tedaviye cevap verebilsin diye. Doğrusu nazik oğlunun hayatta olduğunu duyunca tedaviye karşılık vermeye başladı” dedi.

“EKİPMAN OLMADIĞI İÇİN ÇIKARAMADIK, SESLERİ YAVAŞ YAVAŞ KISILDI”

Ablasının oturduğu binanın tamamen yıkıldığını, takım olmadığı amacıyla lahzada müdahale edemediklerini söyleyen Hasan Zengin (43), önceki günlerde eniştesi ve yeğeninden üstelik sesler aldığını söyledi. Varlıklı, “Dünyada yaşarken cehennemi gördük. Çaresizliği, antlaşma kavramının hangi kadar koskocaman olduğunu gördük, saniyelerle yarıştık. Haddinden Fazla çabaladık. O çaresizlik çok kırıcı. Ayrımsız insanın sesinin adim adim kısılarak ölümüne şahit olmak bizi çokça içten üzdü. Böylecene 90 evet birlikte 98’inci saatte ablamı çöküntü altından çıkardım” dedi.

“SENİ DUYMAMA KARŞIN ÇIĞIRMAK İSTEMEDİM”

Ensesi Kalın, ablasını çıkardıklarında bati gaileli olmasına rağmen bilincinin yalınlık olduğunu belirterek “Çok korkulu yaralanmalar, travmalar vardı. Bana, ‘oğlumla kocamın öldüğünü gördüğüm amacıyla, sen bana seslendin amma, cevap yöneltmek istemedim. O enkazın altında ego üstelik cavlamak istedim. Dördüncü günden sonra balaban oğlumun sesini duyunca yaşamayı arzuladım. Arz azından onunla enkazdan çıkıp bir sahn kurarız dedim. Sonra var gücümle mücadele ettim’ dedi. Oğlunun da öldüğünü söyleyemedik” dedi.

“HAYATA TUTUNSUN DİYE ŞIŞMAN OĞLUNUN YAŞADIĞINI SÖYLEDİK”

Ablasının pahal bakımda olduğunu belirten Ensesi Kalın, “Yeğenimin ebedî uyku ettiğini söyleyemiyoruz. Zahir anlatacağız? Bize ‘Artık onunla bire bir sahn kuracağım’ diyor. Eşinin ve ağırlık birlikte olsa kıytırık oğlunun ölümünü kabullendi. Iri oğlunun Malatya Heybet Hastanesi’nde olduğu yalanını söyledik. Onu hayatta tutabilmek amacıyla, tedaviye yanıt verebilsin diye niteleyerek. Elhak büyük oğlunun hayatta olduğunu duyduktan sonraları, tedaviye yanıt vermeye başladı. Bir husus diyemiyorum bundan sonra, şuurum gitmiş durumda. Şu dakika bile sözde hala enkazda çalışıyorum. Birçok gün geçti ama ego hala, hangi ekipmanım olsaydı artık adam kurtarabilirdim, diye niteleyerek düşünüyorum. İnşallah, Cenabıhak ablama dahi o sabrı verecek. Şayet bu ciddi süreci atlatırsa, psikolog eşliğinde büyük oğlunun bile emrihak ettiğini anlatacağız” şeklinde konuştu.

“17 AĞUSTOS 1999’DA EVLENDİLER”

Zengin ablasının Gölcük depreminin olduğu çağ 17 Ağustos 1999 tarihinde Mardin’da evlendiğini anlatım ederek, “Ayrımsız büyük depremin yaşandığı devir evlendiler. Allah onlara gelişigüzel ayrımsız hanay bahşetti. İki meyveleri oldu, biri 20, biri 9 yaşındaydı. Deminden ise bu depremde ayırıldılar. İnşallah birlikteliklerinin devamı cennette olacak” diyerek konuştu.

Share: