EPDK’den Lisanssız Hareketlilik Üretim Yönetmeliği değişikliğine ilgili açıklama Açıklaması

Enerji Piyasası Aranjman Kurumu (EPDK), yazılı ve görsel medyanın beraberinde sosyal medyada da Lisanssız Zindelik Üretimi Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeye müteveccih eleştiri sınırlarını aşan, kuruma müteveccih kırıcı taşlama ve suçlamalarda bulunanlar üzerine hukuki yola başvurulacağı bildirdi.

EPDK’den yapılan bağlanmış açıklamada, göz paydaşlarının üstelik görüşleri alınarak hazırlanan Lisanssız Elektrik Üretimi Yönetmeliği’nin önceki asamble aracılığıyla onaylandığı, ardından 11 Ağustos’ta Resmi Gazete’da yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Düzenlemeyle cins canlılık tüketicilerinin ihtiyaçlarını eğlemek üzere cümbüş istihsal tesisi kurmasının sağlandığı belirtilen açıklamada, “Tüketicinin tükettiği kadarını dahi satarak yatırımının kavrayışsız dönüşünü doğru süreler içinde elde etmesi sağlanacaktır. Böylece doğası gereği şebekeye entegrasyonunda kalın bulunan düzensiz istihsal özne yenilenebilir erke tesisleri, oldukça ihtiyacı olan tüketiciler aracılığıyla kurulacaktır. Getirilen kısıtın üzerindeki erke YEKDEM’e bedelsiz katkı kendisine bütün tüketicilere fayda sağlayacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, sonuç günlerde yazılı ve görsel medyanın yanında içtimai medyada bile bahis konusu düzenlemeye müteveccih tenkit sınırlarını aşan, EPDK’ye müteveccih tehlikeli taşlama ve suçlamalar içeren değerlendirmeler yapıldığına bel edilerek şunlar kaydedildi:

“EPDK’nin bütün düzenlemeleri her makule eleştiriye açıktır. Kurumumuz hep düzenlemelerinin hazırlık aşamasında öncelikle ilgili tüm paydaşların görüşlerini almaktadır. Bu teşrikimesai süreciyle ilişkin düzenlemeler hayata geçtiğinde bile devam etmekte, karşılaşılan eskimemiş durumlara yönelik eskimemiş düzenlemeler ivedilikle hayata geçirilmektedir. Kurumumuzun bu yaklaşımı bugün olduğu gibi imdi dahi aynı şekilde devam edecektir. Fakat Türkiye enerji sektörünün göz bebeği konumunda olan, topluluk olduğu 750 personelle ülkemiz ve sektörümüz amacıyla gayretkeş çalışmalarını sürdüren ve bu alanda yerel ve ecnebi otoriteler aracılığıyla dahi ölçüm gören Kurumumuza yönelik bunaltıcı hakaretlere karşı sessiz kalınması dahi beklenmemelidir. Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk için kurumumuza müteveccih ‘gangster, şehir eşkıyası’ şeklindeki hakaretleri sebebiyle cürüm duyurusunda bulunulmuştur. çıktı de tenkit sınırlarını aşan, Kurumumuza yönelik taşlama içeren paylaşım ve değerlendirmelerde bulunanlar karşı türel yola başvurulacaktır. Alelhusus vurgulamak isteriz ki EPDK ‘şahsi çıkar peşinde koşanların değil’ milletimizin çıkarlarını korumakla mükelleftir ve lisanssız neşelilik üretiminin tüketicilerimizin sırtına ayrımsız maliyet yükü getirmesine izin vermeyecektir.”

Share: