ERDEK SONUÇ YILLARIN YERYÜZÜ AĞIRBAŞLI TURİZM SEZONUNU YAŞIYOR

BALIKESİR’in Erdek ilçesi akıbet yılların en okkalı turizm sezonunu yaşıyor. Erdek’teki 15 bin yatak kapasiteli otel, motel ve pansiyonlarda doluluk oranı hafta sonları yüzdelik 100’e ulaşıyor.

Güney Marmara’nın turizm cenneti Erdek, sonuç yılların genişlik çalışkan turizm sezonunu yaşıyor. Geçtiğimiz sene pandemi ve müsilaj zımnında turizm sezonunu yordamsız nâkil ilçede, denize kıyısı olan mahallerde mevcut konaklama tesisleri, bu sezon ayırtma yoğunluğu yaşıyor. İlçe merkezi ve mahallelerde mevcut 15 bin akak kapasitesine cemaat otel, motel ve pansiyonlarda doluluk oranı hafta sonları yüzdelik 100’e ulaşıyor.

İşletmecilerin ayırtma taleplerine yetişemediğini belirten Erdek Belediye Başkanı Senet Tuhaf, ‘İlçemiz, turizm sezonu yerine yer bembeyaz dönemini yaşıyor. Erdek ve Kapıdağ Yarımadası, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Ankara kadar şehirlere mail bire bir turizm yöresi. Geçtiğimiz yıl pandemi ve müsilaj nedeniyle vatandaşlarımızın çoğu dinlence yapamadılar. Bu turizm sezonunda ise vatandaşlarımızın çokları dinlence üzere Erdek’i tercih ettiler. Erdek eşkâl ve rustik mahallerimiz huzurlu aynı dinlence yöresi, iklim adına esintili benzeri yaz geçiriyor. Denizimiz çokça engelsiz, kumumuz altın rengi, bölgenin, hatta Türkiye’nin genişlik detaylı periferi şeridine sahibiz. Konaklama ve şart fiyatları, Ege ve Akdeniz’e göre çokça daha hesaplı’ dedi. Karışık, ‘Yiyecek ve içecek sektörünün işleri birlikte iyicene. Aritmetik ediyorum Eylül’ün evvel haftasına büyüklüğünde rezervasyonlar bitmeme edecektir’ diye niteleyerek konuştu



Share: